Obična pogača, samo naizgled je obična ali je sasvim neobična, napravljena, ispečena i ukrašena kruškama.
Kruške mi je doneo Petrov drug. Ja sam mome sinu, kada je bio jako mali, tepala: kruško mamina. Kada je porastao, u šali je znao reći: ja sam kruškica mamina. Eh, moj Petar…
Pogača, sastojci:
- pola kockice kvasca,
 - 1 kašičica soli,
 - 1 kašičica šećera,
 - 500 g brašna i
 - mlaka voda.
 
Pogača, priprema:
- Kvasac razmutiti sa malo mlake vode, šećerom i malo brašna pa ostaviti da nadođe.
 - U vanglu nasuti brašno, nadošli kvasac i so.
 - Vode dodati toliko da dobijete srednje gusto testo, mesiti dok ne počne da se odvaja i ne lepi za prste, ako treba dodajte jos brašna.
 - Ostaviti testo da naraste.
 - Premesite, formirajte pogaču, tepsiju podmažite i pospite brašnom.
 - Rernu zagrejte, pogaču u tepsiji ostavite još malo da raste i pecite dok lepo ne porumeni.
 
I miris i ukus i izgled…
Verica Poznanović
PROČITAJ: GDE MOŽE DA SE KUPI KNJIGA TRADICIONALNI RECEPTI DOMAĆE SRPSKE KUHINJE?
Pročitajte još:
Portal Recepti i Kuvar online je svrstan u TOP 50 sajtova u Srbiji!
Ne propustite nijedan recept – Recepti i kuvar online na Facebook-u. Ostanite u toku, pratite Recepti i Kuvar twitter obaveštenja!
