Pogača – Verica Poznanović

Obična pogača, samo naizgled je obična ali je sasvim neobična, napravljena, ispečena i ukrašena kruškama.

Kruške mi je doneo Petrov drug. Ja sam mome sinu, kada je bio jako mali, tepala: kruško mamina. Kada je porastao, u šali je znao reći: ja sam kruškica mamina. Eh, moj Petar…

Pogača, sastojci:

  • pola kockice kvasca,
  • 1 kašičica soli,
  • 1 kašičica šećera,
  • 500 g brašna i
  • mlaka voda.

Pogača, priprema:

  • Kvasac razmutiti sa malo mlake vode, šećerom i malo brašna pa ostaviti da nadođe.
  • U vanglu nasuti brašno, nadošli kvasac i so.
  • Vode dodati toliko da dobijete srednje gusto testo, mesiti dok ne počne da se odvaja i ne lepi za prste, ako treba dodajte jos brašna.
  • Ostaviti testo da naraste.
  • Premesite, formirajte pogaču, tepsiju podmažite i pospite brašnom.
  • Rernu zagrejte, pogaču u tepsiji ostavite još malo da raste i pecite dok lepo ne porumeni.

I miris i ukus i izgled…

Verica Poznanović

PROČITAJ: GDE MOŽE DA SE KUPI KNJIGA TRADICIONALNI RECEPTI DOMAĆE SRPSKE KUHINJE?

Pročitajte još:

Portal Recepti i Kuvar online je svrstan u TOP 50 sajtova u Srbiji!

Ukoliko vas interesuju svi naši recepti, kliknite na link: RECEPTI. Zbirke najboljih recepata naših saradnika nalaze se u sekciji kuvar, ukoliko želite više da pročitate, klikinte na link: KUVAR. Ukoliko želite da pogledate našu naslovnu stranu, kliknite na link: RECEPTI I KUVAR ONLINE homepage.

Ne propustite nijedan recept – Recepti i kuvar online na Facebook-u. Ostanite u toku, pratite Recepti i Kuvar twitter obaveštenja!

Podeli

Pošalji ovaj recept nekome ko voli da kuva, nakome kome ćeš da spremaš ovo jelo ili nekome ko želiš da ga spremi za tebe! Podeli hranu sa drugima, uživaj sa prijateljima.
Povezane teme
Najnovije

Grilovana piletina marinirana u slatkom i pikantnom sosu od ananasa

Danas ti predstavljam recept za ukusnu i egzotiču piletinu sa ananasom. Slatko, slano, lepljivo i prosto neodoljivo – ovo jelo će te oduševiti na...

Oceni recept i napiši komentar

Molimo unesi komentar
Molimo unesi tvoje ima ovde

Najspremanije

Čokoladni fil za tortu

Kada pravite Čokoladni fil za tortu, čokoladu uvek topite na pari, nikako na direktnom plamenu, a pre topljenja što više je izlomite i izmrvite.

Dinstana zelena boranija

Dinstana zelena boranija je tradicionalni recept mediteranske kuhinje. U Grčkoj, ovo jelo nazivaju Fasolakia.

Kolač sa džemom od kajsija – Medenjaci

Kolač sa džemom od kajsija se brzo sprema i sastojke obično imate u kući. Može se napraviti i posni, pa je zgodan za svaku priliku.