Pohovana piletina u rerni – pohovana piletina, sočna, ukusna, brže spremljena, u rerni bez mnogo gužve i zaprljanih sudova.
Pileće meso je zdravija opcija od ostalih vrsta mesa: sadrži optimalnu količinu belančevina, lako je svarljiva i ima visoku biološku vrednost.
Pohovana piletina dobija svoj zaštitni sloj od prezli i jaja i na taj način, peče se i kuva u sopstvenim sokovima.
Pohovana piletina u rerni – Recepti i Kuvar online
Pohovana piletina u rerni – pohovana piletina, sočna, ukusna, brže spremljena, u rerni bez mnogo gužve i zaprljanih sudova.
- 4 komada pileća bataka
- 2 komada jaja
- 50 g brašna
- 50 g prezle
- so
- biber
- 10 g mlevene začinske paprike
- biljno ulje
- Zagrejte rernu na 175 stepeni C.
- Naspite brašno u plitki tanjir ili činiju i posoliti i pobiberiti po ukusu.
- Stavite prezle u drugi plitki tanjir ili činiju.
- Umutite jaja u drugoj posudi.
- Uvaljajte pileće batake komad po komad u brašno, zatim u jaja , pa onda u prezle, sve dok bataci ne budu potpuno obloženi.
- Sipajte ulje u u vatrostalnu posudu za pečenje.
- Dodajte piletinu u posudu i pospite paprikom po ukusu.
- Pecite u zagrejanoj rerni tokom 30 minuta, a zatim okrenite na drugu stranu i pecite još 30 minuta.
- Izvadite iz rerne i položite batake na papirne ubruse.
- Uživajte !
Pročitajte još:
Portal Recepti i Kuvar online je svrstan u TOP 50 sajtova u Srbiji!
Ukoliko vas interesuju svi naši recepti, kliknite na link: RECEPTI. Zbirke najboljih recepata naših saradnika nalaze se u sekciji kuvar, ukoliko želite više da pročitate, klikinte na link: KUVAR. Ukoliko želite da pogledate našu naslovnu stranu, kliknite na link: RECEPTI I KUVAR ONLINE homepage.
Ne propustite nijedan recept – Recepti i kuvar online na Facebook-u. Ostanite u toku, pratite Recepti i Kuvar twitter obaveštenja!