Pohovane krmenadle na italijanski način – savršen ukus jela! Interesantan recept za sve ljubitelje italijanske i mediteranske kuhinje.
Pohovane krmenadle na italijanski način – Slađana Bokić
Pohovane krmenadle na italijanski način – savršen ukus jela! Interesantan recept za sve ljubitelje italijanske i mediteranske kuhinje.
- 6 komada krmenadle (svinjske, bez kostiju)
- 6 komada kačkavalj (listići)
- 4 komada jaja
- 200 gr prezle
- 200 gr brašno
- 1/2 kašičice so
- 1 komad limun
- ulje za prženje
- Meso izlupajte, nakapajte sokom od limuna i ostavite u frižideru da ostoji sat vremena.
- Jaja ulupajte viljuškom i posolite.
- Krmenadlu uvaljajte u brašno, pa u jaje pa ponovo u brašno.
- Zatim uzmite listić sira pa pritisnite kako bi se zalepio za meso.
- Ponovo umočite u jaja pa u prezle.
- Pripremljeno meso pržite na zagrejanom ulju prvo donju stranu a potom i stranu sa sirom.
- Kao prilog možete servirati pečeni krompir.
Pročitajte još:
Ukoliko vas interesuju svi naši recepti, kliknite na link: RECEPTI. Zbirke najboljih recepata naših saradnika nalaze se u sekciji kuvar, ukoliko želite više da pročitate, klikinte na link: KUVAR. Ukoliko želite da pogledate našu naslovnu stranu, kliknite na link: RECEPTI I KUVAR ONLINE homepage. Ukoliko želite da pogledate sve recepte iz kategorije Jela od mesa, kliknite na link: JELA OD MESA.
Ne propustite nijedan recept – Recepti i kuvar online na Facebook-u. Ostanite u toku, pratite Recepti i Kuvar twitter obaveštenja!