Pohovane palačinke – Suzana Mitić
Pohovane palačinke – palačinke su vrlo zahvalne za pravljenje, mogu biti i slane i slatke. Ove moje su napravljenje od svega po malo, šta se nađe u frižideru.
Pročitajte još:
Ukoliko vas interesuju svi naši recepti, kliknite na link: RECEPTI. Zbirke najboljih recepata naših saradnika nalaze se u sekciji kuvar, ukoliko želite više da pročitate, klikinte na link: KUVAR. Ukoliko želite da pogledate našu naslovnu stranu, kliknite na link: RECEPTI I KUVAR ONLINE homepage. Ukoliko želite da pogledate sve recepte iz kategorije Palačinke, kliknite na link: PALAČINKE RECEPT.
Ne propustite ni jedan recept – Recepti i kuvar online na Facebook-u. Ostanite u toku, pratite Recepti i Kuvar twitter obaveštenja!
Pohovane palačinke – Suzana Mitić
- 2 jajeta
- 1 dl mleka
- 1 dl kisele vode
- 6 kasika ulja
- gr oko 200brasna
Za premazivanje:
- 100 gr kecapa
- 100 gr kajmaka
- 200 gr salame po izboru
- 2 kisela krastavca
- -Za pohovanje:
- 5 kasika ulja
- malo prezli
- malo susama
- 2 jajeta
- Napraviti smesu sa palacinke i isprziti ih.
- Svaku palacinku premazati kecapom,kajmakom,staviti 2 cela kolutica salame i po jedno parce kiselog krastavca isecenog po duzini.
- Saviti palacinku sa jedne i druge strane i urolati je.
- Postupak ponavljati dok se ne potrose svi sastojci.
- Pomesati prezle i susam.Jaja umutiti viljuskom.Svaku palacinku staviti u jaje pa u prezle i susam.
- Prziti na vrelom ulju dok ne uhvati lepu hrskavu koricu.