Pohovani karfiol – Tatjana Stojanović

Pohovani karfiol – jednostavan a ukusan ručak.

Pohovani karfiol - Tatjana Stojanović - Recepti i Kuvar online
Pohovani karfiol – Tatjana Stojanović – Recepti i Kuvar online

Pohovani karfiol – Tatjana Stojanović – Recepti i Kuvar online

Pohovani karfiol – jednostavan a ukusan ručak.

  • 1 komad karfiol (srednja glavica)
  • suvi začin (po ukusu)
  • 3 komada jaja
  • 200 gr prezle
  • 200 gr brašna
  • 300 ml ulje za prženje
  • biber (po ukusu)
  • so (po ukusu)
  1. Karfiol iskidati na cvetice pa ga staviti u serpu.
    Naliti vode,malo posoliti pa staviti da se kuva.
    Kuvati oko 15 minuta dok karfiol ne omeksa.
  2. Kada je omeksao izvaditi ga iz vode ,zaciniti (so,biber,suvi zacin) pa ostaviti da se skroz ohladi.
    Za to vreme umutiti jaja.
    Umakati svaki cvetic u brasno,jaje pa na kraju u prezle.
    Ostaviti tako u frizider oko 15 minuta.
    U tiganj sipati ulje i kad se zagreje prziti karfiol sa svih strana dok ne dobije lepu boju.

Pročitajte još:

Ukoliko vas interesuju svi naši recepti, kliknite na link: RECEPTI. Zbirke najboljih recepata naših saradnika nalaze se u sekciji kuvar, ukoliko želite više da pročitate, klikinte na link: KUVAR. Ukoliko želite da pogledate našu naslovnu stranu, kliknite na link: RECEPTI I KUVAR ONLINE homepage.

Ne propustite nijedan recept – Recepti i kuvar online na Facebook-u. Ostanite u toku, pratite Recepti i Kuvar twitter obaveštenja!

 

Podeli

Pošalji ovaj recept nekome ko voli da kuva, nakome kome ćeš da spremaš ovo jelo ili nekome ko želiš da ga spremi za tebe! Podeli hranu sa drugima, uživaj sa prijateljima.

Pohovani karfiol – Tatjana Stojanović

Povezane teme
Najnovije

Grilovana piletina marinirana u slatkom i pikantnom sosu od ananasa

Danas ti predstavljam recept za ukusnu i egzotiču piletinu sa ananasom. Slatko, slano, lepljivo i prosto neodoljivo – ovo jelo će te oduševiti na...

Oceni recept i napiši komentar

Molimo unesi komentar
Molimo unesi tvoje ima ovde

Najspremanije

Čokoladni fil za tortu

Kada pravite Čokoladni fil za tortu, čokoladu uvek topite na pari, nikako na direktnom plamenu, a pre topljenja što više je izlomite i izmrvite.

Dinstana zelena boranija

Dinstana zelena boranija je tradicionalni recept mediteranske kuhinje. U Grčkoj, ovo jelo nazivaju Fasolakia.

Kolač sa džemom od kajsija – Medenjaci

Kolač sa džemom od kajsija se brzo sprema i sastojke obično imate u kući. Može se napraviti i posni, pa je zgodan za svaku priliku.