Ima li zarade od bloga? - Politika Magazin - Miodrag Ilić
Ima li zarade od bloga? - Politika Magazin - Miodrag Ilić

U Politikinom Magazinu broj 958 od 07.02.2016. odgovaramo na 10 pitanja Uredništva, sa temom: Ima li zarade od bloga? Ko je bio prisutan, ili samo pročitao izveštaj sa proglašenja najboljih recepata 2015. godine, zna da je glavna tema događaja bila ista: Da li od (kulinarskog) bloga može da se zaradi?

Ima li zarade od bloga? - Politika Magazin - Miodrag Ilić
Ima li zarade od bloga? – Politika Magazin – Miodrag Ilić

Blog je jedna od najpopularnijih formi na internetu, samo u Srbiji ima oko 500.000 blogera. Svako ko ima računar, a u našoj zemlji ga poseduje 64,4 odsto domaćinstava, može da nauči da bloguje, a ono što ga čini primamljivim su i reklame u stilu “Deset načina da zarađujete brzo i lako”, u kojima je obavezna stavka: “Otvorite blog”. Podaci, međutim, pokazuju da samo jedan odsto blogera od ovog posla ima i zadovoljavaću finansijsku korist. Šta je potrebno uraditi da bi se ostvarila solidna zarada objasnio nam je Miodrag Ilić, direktor kompanije “Linkom-PC”.

Ima li zarade od bloga? - Politika Magazin - Miodrag Ilić
Ima li zarade od bloga? – Politika Magazin – Miodrag Ilić

Mnogi bi da kuvaju

“Kulinarski blogovi su među najpopularnijim u internet ponudi, u regionu i u celom svetu. Popularnost “diktira” broj poseta koje su u stalnom porastu.

– Verovatno je svako ko smatra da dobro kuva najmanje jednom poželeo da pokrene sopstveni kuvarski blog. Izgleda prilično jednostavno, zar ne? Potrebno je da znate da kuvate, da imate kompjuter i fotoaparat ili mobilni telefon kojim se može fotografisati. Naravno, tu je i platforma “Bloger” koja se svima sviđa jer je potpuno besplatna – primećuje Ilić.”

Slavica Berić, Politika Magazin

Svako može da startuje blog i da se nada da će biti uspešan, ali, samo retki uspevaju. U čemu je tajna uspeha i da li ona, uopšte, postoji, pročitajte ceo tekst u Magazinu.

Izvor: Politika Magazin, broj 958 od 07.02.2016.

Pročitajte još:

Portal Recepti i Kuvar online je svrstan u TOP 50 sajtova u Srbiji!

Ukoliko vas interesuju svi naši recepti, kliknite na link: RECEPTI. Zbirke najboljih recepata naših saradnika nalaze se u sekciji kuvar, ukoliko želite više da pročitate, klikinte na link: KUVAR. Ukoliko želite da pogledate našu naslovnu stranu, kliknite na link: RECEPTI I KUVAR ONLINE homepage.

Ne propustite nijedan recept – Recepti i kuvar online na Facebook-u. Ostanite u toku, pratite Recepti i Kuvar twitter obaveštenja!