Pomorandža kocke – Marija Mirković

Pomorandža kocke – Marija Mirković

Pomorandža kocke – kolač sa ukusom pomorandže.

Ne propustite ni jedan recept – Recepti i kuvar online na Facebook-u. Ostanite u toku, pratite Recepti i Kuvar twitter obaveštenja!

 

Pomorandža kocke – Marija Mirković

  • Kora:
  • 4 belanca
  • 150 gr šećera
  • 200 gr seckanih oraha
  • 100 gr omekšalog margarina
  • 2 kašike prezli
  • 2 kašike brašna
  • Fil:
  • 4 žumanca
  • 150 gr šećera
  • 150 ml ceđenog soka od pomorandže
  • 2 kašike brašna
  • 150 gr maragarina
  • 2 šlaga
  1. Belanca i šećer umutiti u čvrst sneg. Dodati i ostale sastojke lagano mešajući.
  2. U podmazan i brašnom posut pleh rasporediti smesu. Peći u prethodno zagrejanoj rerni na 180 stepeni oko 15 minuta. Ostaviti da se ohladi.
  3. Za fil: Umutiti žumanca i šećer da se dobije svetla kremasta smesa, dodati sok i brašno, izmešati i staviti da se kuva na pari oko 20 minuta. Ostaviti da se skroz ohladi i sjediniti sa penasto umućenim margarinom. Sve dobro izmiksati i namazati koru. Ukrasiti šlagom.

Podeli

Pošalji ovaj recept nekome ko voli da kuva, nakome kome ćeš da spremaš ovo jelo ili nekome ko želiš da ga spremi za tebe! Podeli hranu sa drugima, uživaj sa prijateljima.

Pomorandža kocke – Marija Mirković

Povezane teme
Najnovije

Ukusna kašica od kelja koju će beba obožavati

Kelj je jedno od mojih omiljenih lisnatih povrća jer ga je lako dodati u hranu za bebe. U kombinaciji sa drugim zdravim sastojcima kao...

Grilovana piletina marinirana u slatkom i pikantnom sosu od ananasa

Danas ti predstavljam recept za ukusnu i egzotiču piletinu sa ananasom. Slatko, slano, lepljivo i prosto neodoljivo – ovo jelo će te oduševiti na...

Oceni recept i napiši komentar

Molimo unesi komentar
Molimo unesi tvoje ima ovde

Najspremanije

Čokoladni fil za tortu

Kada pravite Čokoladni fil za tortu, čokoladu uvek topite na pari, nikako na direktnom plamenu, a pre topljenja što više je izlomite i izmrvite.

Dinstana zelena boranija

Dinstana zelena boranija je tradicionalni recept mediteranske kuhinje. U Grčkoj, ovo jelo nazivaju Fasolakia.

Kolač sa džemom od kajsija – Medenjaci

Kolač sa džemom od kajsija se brzo sprema i sastojke obično imate u kući. Može se napraviti i posni, pa je zgodan za svaku priliku.