Posetili smo: restoran Stari Košutnjak – Klub dijaspore

Posetili smo restoran Stari Košutnjak, i Klub dijaspore pri restoranu Stari Košutnjak, čiji su osnivači g. Slobodan Ivanović iz Toronta i g. Miša Ćirić iz Beograda.

Razgovarali smo sa Slobodanom Ivanovićem, jednim od osnivača Kluba dijaspore i restorana Stari Košutnjak.

„Ideja je okupljanje dijaspore kroz Klub. Sada u svetu živi 3 – 5 miliona Srba, na svim kontinentima.“ kaže g. Ivanović.

On već 46 godina živi u dijaspori, ali je uvek ostao u kontaktu sa Srbijom. Do sada je 140 puta je otišao do Kanade i vratio se nazad.

„Težnja je da se ponovo spoji dijaspora sa Srbijom. Jedini način za to je povezivanje privrednih subjekata i to mora biti dvosmerno.“- rekao nam je g. Ivanović. „Ideja je da svima koji dođu iz dijaspore ili stranim državljanima koji žive u Beogradu, ponudimo naše pihtije, pasulj (gravče na tavče), ili sarmu.“

Restoran Stari Košutnjak vodi g. Miša Ćirić čija je životna vizija i misija okupljanje dijaspore (diasporagroup.org). Sve najnovije informacije o aktivnostima g. Miše Ćirića, možete pratiti na TV kanalu Srpska naučna televizija, emisija Serbia EXPO.

Ceo razgovor sa g. Slobodanom Ivanovićem možete pogledati u video izveštaju:

Beograd, 25.11.2016.
Razgovor sa g. Slobodanom Ivanovićem vodio Miodrag Ilić
Linkom-PC doo, Recepti i Kuvar online, Sva prava zadržana, All rights reserved

Podeli

Pošalji ovaj recept nekome ko voli da kuva, nakome kome ćeš da spremaš ovo jelo ili nekome ko želiš da ga spremi za tebe! Podeli hranu sa drugima, uživaj sa prijateljima.

Posetili smo: restoran Stari Košutnjak – Klub dijaspore

Povezane teme
Najnovije

Grilovana piletina marinirana u slatkom i pikantnom sosu od ananasa

Danas ti predstavljam recept za ukusnu i egzotiču piletinu sa ananasom. Slatko, slano, lepljivo i prosto neodoljivo – ovo jelo će te oduševiti na...

Oceni recept i napiši komentar

Molimo unesi komentar
Molimo unesi tvoje ima ovde

Najspremanije

Čokoladni fil za tortu – Recepti i Kuvar online

Kada pravite Čokoladni fil za tortu, čokoladu uvek topite na pari, nikako na direktnom plamenu, a pre topljenja što više je izlomite i izmrvite.

Dinstana zelena boranija – Recepti i Kuvar online

Dinstana zelena boranija je tradicionalni recept mediteranske kuhinje. U Grčkoj, ovo jelo nazivaju Fasolakia.

Kolač sa džemom od kajsija – Medenjaci – Medeno srce

Kolač sa džemom od kajsija se brzo sprema i sastojke obično imate u kući. Može se napraviti i posni, pa je zgodan za svaku priliku.