Poslastica sa malinama

RECEPT PRIPREMILAZuzana Grnja

Poslastica sa malinama – neodoljiva poslastica!

Poslastica sa malinama – Zuzana Grnja

  • 300 gr mlevene plazme
  • 125 gr maslaca
  • 1 dl mleka
  • 300 gr krem sira
  • 200 gr šećera
  • 1 časa kisele pavlake (2dl.)
  • 250 ml slatke pavlake
  • 500 gr malina
  • 1,5 kesica želatina
  1. Za koru pomesati mleveni keks, maslac i mleko. Masu prstima razviti u okruglom kalupu precnika 26 cm. sa stranicama koje se otvaraju.
  2. Za prvi fil umutiti krem sir s polovinom secera i kiselom pavlakom, pa dodati umucenu slatku pavlaku i sve sjediniti.
  3. Fil sipati preko vec napravljene kore i staviti u frizider da se stegne.
  4. Za drugi fil prokuvati maline sa ostatkom secera i dodati zelatin koji ste pomesali sa malo soka koje je pustilo voce dok se odmrzavalo.
  5. Prohladjenu smesu preliti preko fila od sira i poravnati. Kada se zelatin stegne skinuti stranice kalupa i posluziti.

Podeli

Pošalji ovaj recept nekome ko voli da kuva, nakome kome ćeš da spremaš ovo jelo ili nekome ko želiš da ga spremi za tebe! Podeli hranu sa drugima, uživaj sa prijateljima.
Povezane teme
Najnovije

Grilovana piletina marinirana u slatkom i pikantnom sosu od ananasa

Danas ti predstavljam recept za ukusnu i egzotiču piletinu sa ananasom. Slatko, slano, lepljivo i prosto neodoljivo – ovo jelo će te oduševiti na...

Oceni recept i napiši komentar

Molimo unesi komentar
Molimo unesi tvoje ima ovde

Najspremanije

Čokoladni fil za tortu

Kada pravite Čokoladni fil za tortu, čokoladu uvek topite na pari, nikako na direktnom plamenu, a pre topljenja što više je izlomite i izmrvite.

Dinstana zelena boranija

Dinstana zelena boranija je tradicionalni recept mediteranske kuhinje. U Grčkoj, ovo jelo nazivaju Fasolakia.

Kolač sa džemom od kajsija – Medenjaci

Kolač sa džemom od kajsija se brzo sprema i sastojke obično imate u kući. Može se napraviti i posni, pa je zgodan za svaku priliku.