Poslastica sa malinama – neodoljiva poslastica!
Poslastica sa malinama – Zuzana Grnja
- 300 gr mlevene plazme
- 125 gr maslaca
- 1 dl mleka
- 300 gr krem sira
- 200 gr šećera
- 1 časa kisele pavlake (2dl.)
- 250 ml slatke pavlake
- 500 gr malina
- 1,5 kesica želatina
- Za koru pomesati mleveni keks, maslac i mleko. Masu prstima razviti u okruglom kalupu precnika 26 cm. sa stranicama koje se otvaraju.
- Za prvi fil umutiti krem sir s polovinom secera i kiselom pavlakom, pa dodati umucenu slatku pavlaku i sve sjediniti.
- Fil sipati preko vec napravljene kore i staviti u frizider da se stegne.
- Za drugi fil prokuvati maline sa ostatkom secera i dodati zelatin koji ste pomesali sa malo soka koje je pustilo voce dok se odmrzavalo.
- Prohladjenu smesu preliti preko fila od sira i poravnati. Kada se zelatin stegne skinuti stranice kalupa i posluziti.