Posna bajadera, na mojoj trpezi je obavezna za Badnje veče.
Posna bajadera, sastojci:
- 400 gr šećera
- 10 kašike vode
- 2 štangle čokolade za kuvanje
- 200 gr mlevenog keksa (posnog)
- 150 gr mlevenih oraha
- 2 narandže
Glazura:
- 4 kašike šećera
- 4 kašike vode
- 100 gr čokolade
- 3 kašike ulja
Posna bajadera, priprema:
- Staviti šećer i vodu. Kad provri kuvati 10 minuta. Skloniti sa ringle i prohladiti sirup.
- Dodati keks, orahe i sok od ceđene narandže. Izmešati. Masu podeliti na dva dela.
- U prvi deo dodati otopljenu čokoladu (2 štanglice). Drugi deo ostaje isti.
- Na poslužavnik staviti samolepljivu foliju. Rasporediti prvi deo mase. Lepo oblikovati. Preko staviti drugi deo mase. Oblikovati. Ostaviti da se stegne.
Glazura:
- Staviti šećer i vodu, kad provri, kuvati oko 5 minuta. Dodati ulje i čokoladu. Preliti preko bajadere.
- Ostaviti da se stegne. Seći na štanglice i služiti!
Vreme pripreme: 40 minuta
Broj osoba: 5
Danijela Žikić
PROČITAJ: GDE MOŽE DA SE KUPI KNJIGA TRADICIONALNI RECEPTI DOMAĆE SRPSKE KUHINJE?
Pročitajte još:
Najbolji recepti na Android aplikaciji za vaš mobilni telefon ili tablet!
Portal Recepti i Kuvar online je svrstan u TOP 50 sajtova u Srbiji!
Ukoliko vas interesuju svi naši recepti, kliknite na link: RECEPTI. Zbirke najboljih recepata naših saradnika nalaze se u sekciji kuvar, ukoliko želite više da pročitate, klikinte na link: KUVAR. Ukoliko želite da pogledate našu naslovnu stranu, kliknite na link: RECEPTI I KUVAR ONLINE homepage.
Ne propustite nijedan recept – Recepti i kuvar online na Facebook-u. Ostanite u toku, pratite Recepti i Kuvar twitter obaveštenja!