Posna bajadera torta – Suzana Mitić

Posna bajadera torta – posna torta koja se topi u ustima. Idealna za posne slave.

Posna bajadera torta - Suzana Mitić - Recepti i Kuvar online
Posna bajadera torta – Suzana Mitić – Recepti i Kuvar online

Posna bajadera torta – Suzana Mitić – Recepti i Kuvar online

Posna bajadera torta – posna torta koja se topi u ustima. Idealna za posne slave.

za testo x3

  • 170 ml kisele vode
  • 100 gr šećera
  • 2 kasike ulja
  • 6 kasika brašna
  • 2 kasike kakao
  • 4 kasika keks (mleveni,posni)
  • 2 kasika dzema (po izboru)
  • 0,5 kasicice sode bikarbone

za fil:

  • 500 gr šećera
  • 25 kasika vode
  • 300 gr keks
  • 150 gr čokolade
  • 500 gr margarina
  • 500 gr slaga
  • 600 ml kisele vode
  • 2 stangle čokolade (rendane)
  1. Potrebno je umutiti tri kore.Dodavati jedan po jedan sastojak.Mutiti mikserom na manjoj brzini
  2. Peci u plehu na pek papiru 15 minuta na 150 C.
  3. Za fil je potrebno da uspinijete secer i vodu kao za klasicnu bajaderu.Sklonite sa sporeta pa dodajte orahe , keks ,​cokoladu i ohladiti.Margarin penasto umutite i pomesajte sa hladnim filom.200 gr slaga umutite sa 250 ml kisele vode i dodati u fil.Sjedinite mikserom.Preostalih 300 gr slaga umutite sa 350 ml kisele vode.
  4. Filovati:kora,fil sa cokoladom,slag i tako redom dok ne potrosite sve sastojke.
  5. Dekorisati po zelji.
  6. Prijatno.

Pročitajte još:

Ukoliko vas interesuju svi naši recepti, kliknite na link: RECEPTI. Zbirke najboljih recepata naših saradnika nalaze se u sekciji kuvar, ukoliko želite više da pročitate, klikinte na link: KUVAR. Ukoliko želite da pogledate našu naslovnu stranu, kliknite na link: RECEPTI I KUVAR ONLINE homepage.

Ne propustite nijedan recept – Recepti i kuvar online na Facebook-u. Ostanite u toku, pratite Recepti i Kuvar twitter obaveštenja!

 

Još recepata

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Preporuka

Najnovije

Pita sa makom i grizom

Pita sa makom i grizom.

Hleb iz šerpe bez mešenja – Milica Živković

Hleb iz šerpe bez mešenja.

Hleb iz kese za pečenje – Vesna Pavlović

Hleb iz kese za pečenje