Posna bajadera torta – posna torta koja se topi u ustima. Idealna za posne slave.
Posna bajadera torta – Suzana Mitić – Recepti i Kuvar online
Posna bajadera torta – posna torta koja se topi u ustima. Idealna za posne slave.
za testo x3
- 170 ml kisele vode
- 100 gr šećera
- 2 kasike ulja
- 6 kasika brašna
- 2 kasike kakao
- 4 kasika keks (mleveni,posni)
- 2 kasika dzema (po izboru)
- 0,5 kasicice sode bikarbone
za fil:
- 500 gr šećera
- 25 kasika vode
- 300 gr keks
- 150 gr čokolade
- 500 gr margarina
- 500 gr slaga
- 600 ml kisele vode
- 2 stangle čokolade (rendane)
- Potrebno je umutiti tri kore.Dodavati jedan po jedan sastojak.Mutiti mikserom na manjoj brzini
- Peci u plehu na pek papiru 15 minuta na 150 C.
- Za fil je potrebno da uspinijete secer i vodu kao za klasicnu bajaderu.Sklonite sa sporeta pa dodajte orahe , keks ,cokoladu i ohladiti.Margarin penasto umutite i pomesajte sa hladnim filom.200 gr slaga umutite sa 250 ml kisele vode i dodati u fil.Sjedinite mikserom.Preostalih 300 gr slaga umutite sa 350 ml kisele vode.
- Filovati:kora,fil sa cokoladom,slag i tako redom dok ne potrosite sve sastojke.
- Dekorisati po zelji.
- Prijatno.
Pročitajte još:
Ukoliko vas interesuju svi naši recepti, kliknite na link: RECEPTI. Zbirke najboljih recepata naših saradnika nalaze se u sekciji kuvar, ukoliko želite više da pročitate, klikinte na link: KUVAR. Ukoliko želite da pogledate našu naslovnu stranu, kliknite na link: RECEPTI I KUVAR ONLINE homepage.
Ne propustite nijedan recept – Recepti i kuvar online na Facebook-u. Ostanite u toku, pratite Recepti i Kuvar twitter obaveštenja!