Posna medena pita – Slađana Šćekić

0

Posna medena pita – posna pita ili posna torta je sa svojim ukusom savršena… topi se u ustima… sa malo truda do savršenog ukusa…

Posna medena pita - Slađana Šćekić - Recepti i Kuvar online
Posna medena pita – Slađana Šćekić – Recepti i Kuvar online
Posna medena pita - Slađana Šćekić - Recepti i Kuvar online
Štampanje

Posna medena pita – Slađana Šćekić - Recepti i Kuvar online

Posna medena pita - posna pita ili posna torta je sa svojim ukusom savršena... topi se u ustima... sa malo truda do savršenog ukusa...
Vreme pripreme 10 minutes
Termicka obrada 40 minutes
Ukupno vreme 50 minutes
Broj osoba 10 osoba

Sastojci

  • 4 kašike meda
  • 5 kašika šećera
  • 2 kesice vanilin secera
  • 0,5 kašičice prašak za pecivo
  • 1 kašičica sode bikarbone
  • 1,5 dl ulja
  • 3 dl kisele vode
  • 4 kašike maka mlevenog
  • 20 kašika brašna

Fil:

  • 500 ml vode
  • 1 kesica puding ukus banane
  • 4 kašike gustina
  • 8 kašika šećera
  • 150 gr margarina

Uputstvo za pripremu

  1. Sastaviti sve za kore(varjačom)osim mlevenog maka.Podeliti masu na četri jednaka dela.
  2. Peći dve iste kore a u druge dve dodati po dve kašike maka.Kore peći na 180 C, 10 min dimenzije pleha 20X30

Fil:

  1. FIL: Staviti vodu da provri a u drugom sudu sa malo vode sastaviti puding, šećer i gustin, zatim masu u mlazu sipati u provrelu vodu. Kad se fil zgusne ohladiti ga pa sastaviti sa umućenim margarinom.
  2. Fil podeliti na četri jednaka dela pa filovati kore.
  3. Filovati: Bela kora, fil, crna kora, fil, bela kora, fil, crna kora, fil, odozgo kokos i mak.

Pročitajte još:

Ukoliko vas interesuju svi naši recepti, kliknite na link: RECEPTI. Zbirke najboljih recepata naših saradnika nalaze se u sekciji kuvar, ukoliko želite više da pročitate, klikinte na link: KUVAR. Ukoliko želite da pogledate našu naslovnu stranu, kliknite na link: RECEPTI I KUVAR ONLINE homepage.

Ne propustite nijedan recept – Recepti i kuvar online na Facebook-u. Ostanite u toku, pratite Recepti i Kuvar twitter obaveštenja!

 

Preporučujemo Članci ovog autora

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena.