Posna pita krompiruša – Ljiljana Stanković

Posna pita krompiruša – jako ukusna pita koju obožava moja porodica.

Posna pita krompiruša - Ljiljana Stanković - Recepti i Kuvar online
Posna pita krompiruša – Ljiljana Stanković – Recepti i Kuvar online

Pročitajte još:

Ukoliko vas interesuju svi naši recepti, kliknite na link: RECEPTI. Zbirke najboljih recepata naših saradnika nalaze se u sekciji kuvar, ukoliko želite više da pročitate, klikinte na link: KUVAR. Ukoliko želite da pogledate našu naslovnu stranu, kliknite na link: RECEPTI I KUVAR ONLINE homepage. Ukoliko želite da pogledate sve recepte iz kategorije Jela od testa, kliknite na link: JELA OD TESTA. Ukoliko želite da pogledate sve recepte iz kategorije Pite, kliknite na link: PITE RECEPTI.

Ne propustite nijedan receptRecepti i kuvar online na Facebook-u. Ostanite u toku, pratite Recepti i Kuvar twitter obaveštenja!

 

 

Posna pita krompiruša – Ljiljana Stanković – Recepti i Kuvar online

Posna pita krompiruša – jako ukusna pita koju obožava moja porodica.

  • 500 gr kora za pitu
  • 2 komada praziluka (struka)
  • 5 komada krompira
  • 1 čaša mineralne vode
  • 1 čaša ulja
  • so (začin biber, mlevena paprika po ukusu,)
  1. Praziluk sitno iseckati i na ulju prodinstati, dodati narendan krompir i sve zajedno pržiti neprestano mešajući da ne zagori. Dodati so, vegetu, biber, malo mlevene. paprike, ko voli moze i ljute paprike. Prohladiti.
  2. Uzeti jednu koru, poprskati je sa kiselom vodom i uljem, preko nje staviti drugu koru i poprskati je samo mineralnom vodom.
  3. Preko druge kore razbacati fil, presaviti koru na pola obe strane i urolovati.
  4. Redjati u pouljen pleh. Tako uraditi sve dok se ne potroši sav materijal.
  5. Peci u zagrejanoj rerni na 250 stepeni. Pri kraju pecenja smanjiti temperaturu na 200 stepeni. .

Podeli

Pošalji ovaj recept nekome ko voli da kuva, nakome kome ćeš da spremaš ovo jelo ili nekome ko želiš da ga spremi za tebe! Podeli hranu sa drugima, uživaj sa prijateljima.

Posna pita krompiruša – Ljiljana Stanković

Povezane teme
Najnovije

Grilovana piletina marinirana u slatkom i pikantnom sosu od ananasa

Danas ti predstavljam recept za ukusnu i egzotiču piletinu sa ananasom. Slatko, slano, lepljivo i prosto neodoljivo – ovo jelo će te oduševiti na...

Oceni recept i napiši komentar

Molimo unesi komentar
Molimo unesi tvoje ima ovde

Najspremanije

Čokoladni fil za tortu

Kada pravite Čokoladni fil za tortu, čokoladu uvek topite na pari, nikako na direktnom plamenu, a pre topljenja što više je izlomite i izmrvite.

Dinstana zelena boranija

Dinstana zelena boranija je tradicionalni recept mediteranske kuhinje. U Grčkoj, ovo jelo nazivaju Fasolakia.

Kolač sa džemom od kajsija – Medenjaci

Kolač sa džemom od kajsija se brzo sprema i sastojke obično imate u kući. Može se napraviti i posni, pa je zgodan za svaku priliku.