Posna pita krompiruša – jako ukusna pita koju obožava moja porodica.
Pročitajte još:
Ukoliko vas interesuju svi naši recepti, kliknite na link: RECEPTI. Zbirke najboljih recepata naših saradnika nalaze se u sekciji kuvar, ukoliko želite više da pročitate, klikinte na link: KUVAR. Ukoliko želite da pogledate našu naslovnu stranu, kliknite na link: RECEPTI I KUVAR ONLINE homepage. Ukoliko želite da pogledate sve recepte iz kategorije Jela od testa, kliknite na link: JELA OD TESTA. Ukoliko želite da pogledate sve recepte iz kategorije Pite, kliknite na link: PITE RECEPTI.
Ne propustite nijedan recept – Recepti i kuvar online na Facebook-u. Ostanite u toku, pratite Recepti i Kuvar twitter obaveštenja!
Posna pita krompiruša – Ljiljana Stanković – Recepti i Kuvar online
Posna pita krompiruša – jako ukusna pita koju obožava moja porodica.
- 500 gr kora za pitu
- 2 komada praziluka (struka)
- 5 komada krompira
- 1 čaša mineralne vode
- 1 čaša ulja
- so (začin biber, mlevena paprika po ukusu,)
- Praziluk sitno iseckati i na ulju prodinstati, dodati narendan krompir i sve zajedno pržiti neprestano mešajući da ne zagori. Dodati so, vegetu, biber, malo mlevene. paprike, ko voli moze i ljute paprike. Prohladiti.
- Uzeti jednu koru, poprskati je sa kiselom vodom i uljem, preko nje staviti drugu koru i poprskati je samo mineralnom vodom.
- Preko druge kore razbacati fil, presaviti koru na pola obe strane i urolovati.
- Redjati u pouljen pleh. Tako uraditi sve dok se ne potroši sav materijal.
- Peci u zagrejanoj rerni na 250 stepeni. Pri kraju pecenja smanjiti temperaturu na 200 stepeni. .