Posna pita krompiruša – Ljiljana Stanković

0

Posna pita krompiruša – jako ukusna pita koju obožava moja porodica.

Posna pita krompiruša - Ljiljana Stanković - Recepti i Kuvar online
Posna pita krompiruša – Ljiljana Stanković – Recepti i Kuvar online

Pročitajte još:

Ukoliko vas interesuju svi naši recepti, kliknite na link: RECEPTI. Zbirke najboljih recepata naših saradnika nalaze se u sekciji kuvar, ukoliko želite više da pročitate, klikinte na link: KUVAR. Ukoliko želite da pogledate našu naslovnu stranu, kliknite na link: RECEPTI I KUVAR ONLINE homepage. Ukoliko želite da pogledate sve recepte iz kategorije Jela od testa, kliknite na link: JELA OD TESTA. Ukoliko želite da pogledate sve recepte iz kategorije Pite, kliknite na link: PITE RECEPTI.

Ne propustite nijedan receptRecepti i kuvar online na Facebook-u. Ostanite u toku, pratite Recepti i Kuvar twitter obaveštenja!

 

Posna pita krompiruša - Ljiljana Stanković - Recepti i Kuvar online
Štampanje

Posna pita krompiruša – Ljiljana Stanković - Recepti i Kuvar online

Posna pita krompiruša - jako ukusna pita koju obožava moja porodica.
Obrok Doručak, Ručak, Večera
Kuhinja Srpska/Srbijanska
Vreme pripreme 15 minutes
Termicka obrada 40 minutes
Ukupno vreme 55 minutes
Broj osoba 4 porcije

Sastojci

  • 500 gr kora za pitu
  • 2 komada praziluka struka
  • 5 komada krompira
  • 1 čaša mineralne vode
  • 1 čaša ulja
  • so začin biber, mlevena paprika po ukusu,

Uputstvo za pripremu

  1. Praziluk sitno iseckati i na ulju prodinstati, dodati narendan krompir i sve zajedno pržiti neprestano mešajući da ne zagori. Dodati so, vegetu, biber, malo mlevene. paprike, ko voli moze i ljute paprike. Prohladiti.
  2. Uzeti jednu koru, poprskati je sa kiselom vodom i uljem, preko nje staviti drugu koru i poprskati je samo mineralnom vodom.
  3. Preko druge kore razbacati fil, presaviti koru na pola obe strane i urolovati.
  4. Redjati u pouljen pleh. Tako uraditi sve dok se ne potroši sav materijal.
  5. Peci u zagrejanoj rerni na 250 stepeni. Pri kraju pecenja smanjiti temperaturu na 200 stepeni. .

Preporučujemo Članci ovog autora

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena.