Posna plazma torta – Vesna Pavlović

Posna plazma torta.

Posna plazma torta, sastojci:

Za smesu:

  • 300 g posnog margarina,
  • 120 g šećera u prahu,
  • 1 kesica vanilin šećera,
  • 600 g posnog plazma keksa,
  • 300 ml gaziranog soka od pomorandže.

Za glazuru:

  • 150 g posne čokolade za kuvanje,
  • 3 kašike ulja.

Posna plazma torta, priprema:

  • Mikserom umutiti margarin sa šećerom u prahu i vanilin šećerom.
  • Dodati 300 g mlevene plazme, 150 ml soka i mutiti mikserom.
  • Zatim dodati još 300 g mlevene plazme, 150 ml soka i sjediniti mikserom.
  • Obruč za tortu staviti na tacnu i rasporediti pripremljenu smesu.

Za glazuru:

  • Čokoladu za kuvanje polomiti na kockice, staviti u šerpu, dodati ulje i otopiti na pari, te naneti preko smese.
  • Ostaviti u frižider da prenoći.
  • Sutradan izvaditi tortu iz zamrzivača i ukloniti obruč.
  • Tortu seći na parčad željene veličine, servirati i poslužiti.

Vreme pripreme: 30 minuta
Broj porcija: 15
Stepen težine pripreme: lako se priprema
Posno jelo

Vesna Pavlović

PROČITAJ: GDE MOŽE DA SE KUPI KNJIGA TRADICIONALNI RECEPTI DOMAĆE SRPSKE KUHINJE?

Pročitajte još:

Portal Recepti i Kuvar online je svrstan u TOP 50 sajtova u Srbiji!Ukoliko vas interesuju svi naši recepti, kliknite na link: RECEPTI. Zbirke najboljih recepata naših saradnika nalaze se u sekciji kuvar, ukoliko želite više da pročitate, klikinte na link: KUVAR. Ukoliko želite da pogledate našu naslovnu stranu, kliknite na link: RECEPTI I KUVAR ONLINE homepage.

Ne propustite nijedan recept – Recepti i kuvar online na Facebook-u. Ostanite u toku, pratite Recepti i Kuvar twitter obaveštenja!

Podeli

Pošalji ovaj recept nekome ko voli da kuva, nakome kome ćeš da spremaš ovo jelo ili nekome ko želiš da ga spremi za tebe! Podeli hranu sa drugima, uživaj sa prijateljima.

Posna plazma torta – Vesna Pavlović

Povezane teme
Najnovije

Grilovana piletina marinirana u slatkom i pikantnom sosu od ananasa

Danas ti predstavljam recept za ukusnu i egzotiču piletinu sa ananasom. Slatko, slano, lepljivo i prosto neodoljivo – ovo jelo će te oduševiti na...

Oceni recept i napiši komentar

Molimo unesi komentar
Molimo unesi tvoje ima ovde

Najspremanije

Čokoladni fil za tortu

Kada pravite Čokoladni fil za tortu, čokoladu uvek topite na pari, nikako na direktnom plamenu, a pre topljenja što više je izlomite i izmrvite.

Dinstana zelena boranija

Dinstana zelena boranija je tradicionalni recept mediteranske kuhinje. U Grčkoj, ovo jelo nazivaju Fasolakia.

Kolač sa džemom od kajsija – Medenjaci

Kolač sa džemom od kajsija se brzo sprema i sastojke obično imate u kući. Može se napraviti i posni, pa je zgodan za svaku priliku.