Posna plazma torta.
Posna plazma torta, sastojci:
Za smesu:
- 300 g posnog margarina,
- 120 g šećera u prahu,
- 1 kesica vanilin šećera,
- 600 g posnog plazma keksa,
- 300 ml gaziranog soka od pomorandže.
Za glazuru:
- 150 g posne čokolade za kuvanje,
- 3 kašike ulja.
Posna plazma torta, priprema:
- Mikserom umutiti margarin sa šećerom u prahu i vanilin šećerom.
- Dodati 300 g mlevene plazme, 150 ml soka i mutiti mikserom.
- Zatim dodati još 300 g mlevene plazme, 150 ml soka i sjediniti mikserom.
- Obruč za tortu staviti na tacnu i rasporediti pripremljenu smesu.
Za glazuru:
- Čokoladu za kuvanje polomiti na kockice, staviti u šerpu, dodati ulje i otopiti na pari, te naneti preko smese.
- Ostaviti u frižider da prenoći.
- Sutradan izvaditi tortu iz zamrzivača i ukloniti obruč.
- Tortu seći na parčad željene veličine, servirati i poslužiti.
Vreme pripreme: 30 minuta
Broj porcija: 15
Stepen težine pripreme: lako se priprema
Posno jelo
Vesna Pavlović
PROČITAJ: GDE MOŽE DA SE KUPI KNJIGA TRADICIONALNI RECEPTI DOMAĆE SRPSKE KUHINJE?
Pročitajte još:
Portal Recepti i Kuvar online je svrstan u TOP 50 sajtova u Srbiji!Ukoliko vas interesuju svi naši recepti, kliknite na link: RECEPTI. Zbirke najboljih recepata naših saradnika nalaze se u sekciji kuvar, ukoliko želite više da pročitate, klikinte na link: KUVAR. Ukoliko želite da pogledate našu naslovnu stranu, kliknite na link: RECEPTI I KUVAR ONLINE homepage.
Ne propustite nijedan recept – Recepti i kuvar online na Facebook-u. Ostanite u toku, pratite Recepti i Kuvar twitter obaveštenja!