Posna šunka.
Snežana Kitanović, blog Nenine kuhinjske čarolije >>>
Posna šunka – Snežana Kitanović – Recepti i Kuvar online
Posna šunka.
- 280 gr. šećera
- 280 gr. badema
- sok od limuna
- ekstrakt od maline
- 50 gr. čokolade za kuvanje
- U šerpu staviti 280gr. šećera, vrlo malo vode (3-4 kašike da prekrije šećer), sok od limuna, pa ga ostaviti da provri.
- U ukuvan sirup dodati 280gr. obarenog, oljuštenog i samlevenog badema.
- Badem u šećeru kuvati dok se ne dobije gusta tvrda masa a onda ga skloniti sa šporeta i podeliti na dva dela.
- U jednu polovinu dodati nekoliko kapi ekstrata od maline, a drugu polovinu ostaviti belu.
- Obe mase izručiti na šećerom posutu dasku, pa od crvene mase napraviti oblik šunke (kao valjak).
- Zatim, razviti belu polovinu mase, pa u nju staviti crvenu veknu od testa tako da se crveni deo obavije belim i dobije izgled šunke.
- “Šunku” prevući glazurom od čokolade, ostaviti da se osuši i seći na tanje kolutove.
Pročitajte još:
Ukoliko vas interesuju svi naši recepti, kliknite na link: RECEPTI. Zbirke najboljih recepata naših saradnika nalaze se u sekciji kuvar, ukoliko želite više da pročitate, klikinte na link: KUVAR. Ukoliko želite da pogledate našu naslovnu stranu, kliknite na link: RECEPTI I KUVAR ONLINE homepage.
Ne propustite nijedan recept – Recepti i kuvar online na Facebook-u. Ostanite u toku, pratite Recepti i Kuvar twitter obaveštenja!