Posna šunka – Snežana Kitanović

0

Posna šunka.

Posna šunka - Snežana Kitanović - Recepti i Kuvar online
Posna šunka – Snežana Kitanović – Recepti i Kuvar online

Snežana Kitanović, blog Nenine kuhinjske čarolije >>>

Posna šunka - Snežana Kitanović - Recepti i Kuvar online
Štampanje

Posna šunka - Snežana Kitanović - Recepti i Kuvar online

Posna šunka.
Obrok Desert
Kuhinja Srpska/Srbijanska
Termicka obrada 30 minutes
Ukupno vreme 30 minutes
Broj osoba 4 osobe

Sastojci

  • 280 gr. šećera
  • 280 gr. badema
  • sok od limuna
  • ekstrakt od maline
  • 50 gr. čokolade za kuvanje

Uputstvo za pripremu

  1. U šerpu staviti 280gr. šećera, vrlo malo vode (3-4 kašike da prekrije šećer), sok od limuna, pa ga ostaviti da provri.
  2. U ukuvan sirup dodati 280gr. obarenog, oljuštenog i samlevenog badema.
  3. Badem u šećeru kuvati dok se ne dobije gusta tvrda masa a onda ga skloniti sa šporeta i podeliti na dva dela.
  4. U jednu polovinu dodati nekoliko kapi ekstrata od maline, a drugu polovinu ostaviti belu.
  5. Obe mase izručiti na šećerom posutu dasku, pa od crvene mase napraviti oblik šunke (kao valjak).
  6. Zatim, razviti belu polovinu mase, pa u nju staviti crvenu veknu od testa tako da se crveni deo obavije belim i dobije izgled šunke.
  7. "Šunku" prevući glazurom od čokolade, ostaviti da se osuši i seći na tanje kolutove.

Pročitajte još:

Ukoliko vas interesuju svi naši recepti, kliknite na link: RECEPTI. Zbirke najboljih recepata naših saradnika nalaze se u sekciji kuvar, ukoliko želite više da pročitate, klikinte na link: KUVAR. Ukoliko želite da pogledate našu naslovnu stranu, kliknite na link: RECEPTI I KUVAR ONLINE homepage.

Ne propustite nijedan recept – Recepti i kuvar online na Facebook-u. Ostanite u toku, pratite Recepti i Kuvar twitter obaveštenja!

 

Preporučujemo Članci ovog autora

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena.