Posna torta Ljiljana – torta koju sam sama osmislila dodajući razne sastojke i nisam pogrešila, ukusna je!
Posna torta Ljiljana – Ljiljana Stanković – Recepti i Kuvar online
Posna torta Ljiljana – torta koju sam sama osmislila dodajući razne sastojke i nisam pogrešila, ukusna je!
- 200 gr keksa (posnog)
- 3 kesice pudinga od vanile
- 700 ml vode (za puding)
- 200 ml vode (za šlag)
- 250 gr slaga
- 50 gr bele čokolade
- 50 gr crne čokolade
- 100 gr margarina
- 50 gr oraha
- negaziranog soka (malo)
- 9 kašika šećera
Za glazuru:
- 80 gr čokolade
- 20 gr margarina
- 2 kašike vode
Ostalo:
- 3 komada banane (veće)
- 2 šake oraha
- U odgovarajućoj posudi skuvati puding u 700ml. vode sa 9 kašika šećera. Zatim dodati margarin i dobro promešati.Vruć puding podeliti na dva dela.U jedan dodati belu čokoladu a u drugi crnu. Mešati puding dok se čokolada ne otopi, a potom staviti da seohladi.
- Za to vreme umutiti šlag sa 200ml. vode. Umućen šlag podeliti na tri dela. Jedan deo šlaga staviti u puding sa belom čokladom, drugi u deo sa crnom. Treći deo ostaviti za filovanje torte.
- Keks potapati po izboru, a zatim ga ređati na tacnu za posluživanje.
- Čokoladu otopiti sa dve kašike vode, pa kada se prohladi dodati parče margarina i mešati dok se margarin ne otopi. Ostaviti dve kašike čokolade za ukrašavanje.
- Preliti keks rastopljenom čokoladom i premazati beli fil.Poređati polovinu banana isečenih na kolutiće, posuti šakom oraha, a zatim naneti braon fil. Poređati preostale banane, posuti šakom oraha, pa tortu ukrasiti.
Pročitajte još:
Ukoliko vas interesuju svi naši recepti, kliknite na link: RECEPTI. Zbirke najboljih recepata naših saradnika nalaze se u sekciji kuvar, ukoliko želite više da pročitate, klikinte na link: KUVAR. Ukoliko želite da pogledate našu naslovnu stranu, kliknite na link: RECEPTI I KUVAR ONLINE homepage.
Ne propustite nijedan recept – Recepti i kuvar online na Facebook-u. Ostanite u toku, pratite Recepti i Kuvar twitter obaveštenja!