Recepti, vesti, saveti i online magazin. Svi recepti na jednom mestu

Posna torta Ljiljana – Ljiljana Stanković

0

Posna torta Ljiljana – torta koju sam sama osmislila dodajući razne sastojke i nisam pogrešila, ukusna je!

Šta da kuvam danas? – Jelovnik za 23.03.-27.03.2015. – Recepti & Kuvar online | Recepti & Kuvar Online - Šta da kuvam danas? 2
Posna torta Ljiljana – Ljiljana Stanković – Recepti i Kuvar online
Šta da kuvam danas? – Jelovnik za 23.03.-27.03.2015. – Recepti & Kuvar online | Recepti & Kuvar Online - Šta da kuvam danas? 2
Štampanje

Posna torta Ljiljana – Ljiljana Stanković - Recepti i Kuvar online

Posna torta Ljiljana - torta koju sam sama osmislila dodajući razne sastojke i nisam pogrešila, ukusna je!
Obrok Desert
Kuhinja Srpska/Srbijanska
Vreme pripreme 50 minutes
Termicka obrada 30 minutes
Ukupno vreme 1 hour 20 minutes
Broj osoba 10 osoba

Sastojci

  • 200 gr keksa posnog
  • 3 kesice pudinga od vanile
  • 700 ml vode za puding
  • 200 ml vode za šlag
  • 250 gr slaga
  • 50 gr bele čokolade
  • 50 gr crne čokolade
  • 100 gr margarina
  • 50 gr oraha
  • negaziranog soka malo
  • 9 kašika šećera

Za glazuru:

  • 80 gr čokolade
  • 20 gr margarina
  • 2 kašike vode

Ostalo:

  • 3 komada banane veće
  • 2 šake oraha

Uputstvo za pripremu

  1. U odgovarajućoj posudi skuvati puding u 700ml. vode sa 9 kašika šećera. Zatim dodati margarin i dobro promešati.Vruć puding podeliti na dva dela.U jedan dodati belu čokoladu a u drugi crnu. Mešati puding dok se čokolada ne otopi, a potom staviti da seohladi.
  2. Za to vreme umutiti šlag sa 200ml. vode. Umućen šlag podeliti na tri dela. Jedan deo šlaga staviti u puding sa belom čokladom, drugi u deo sa crnom. Treći deo ostaviti za filovanje torte.
  3. Keks potapati po izboru, a zatim ga ređati na tacnu za posluživanje.
  4. Čokoladu otopiti sa dve kašike vode, pa kada se prohladi dodati parče margarina i mešati dok se margarin ne otopi. Ostaviti dve kašike čokolade za ukrašavanje.
  5. Preliti keks rastopljenom čokoladom i premazati beli fil.Poređati polovinu banana isečenih na kolutiće, posuti šakom oraha, a zatim naneti braon fil. Poređati preostale banane, posuti šakom oraha, pa tortu ukrasiti.

Pročitajte još:

Ukoliko vas interesuju svi naši recepti, kliknite na link: RECEPTI. Zbirke najboljih recepata naših saradnika nalaze se u sekciji kuvar, ukoliko želite više da pročitate, klikinte na link: KUVAR. Ukoliko želite da pogledate našu naslovnu stranu, kliknite na link: RECEPTI I KUVAR ONLINE homepage.

Ne propustite nijedan recept – Recepti i kuvar online na Facebook-u. Ostanite u toku, pratite Recepti i Kuvar twitter obaveštenja!

 

 

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena.