Posna torta sa medenim srcem – Slađana Šćekić

Posna torta sa medenim srcem – predivna posna torta, gde se uvek traži parče više… 😉

Posna torta sa medenim srcem - Slađana Šćekić - Recepti i Kuvar online
Posna torta sa medenim srcem – Slađana Šćekić – Recepti i Kuvar online
Najbolji recept nedelje - Recepti & Kuvar online
Najbolji recept nedelje – Recepti & Kuvar online

Posna torta sa medenim srcem – Slađana Šćekić – Recepti i Kuvar online

Posna torta sa medenim srcem – predivna posna torta, gde se uvek traži parče više… 😉

  • 700 ml fante (pomorandža)
  • 1 pakovanje margarina
  • 6 kašika šećera
  • 3 kesice pudinga od vanile
  • 5 kašika prah šećera
  • 400 gr keksa (posnog)
  • 400 gr medenog srca
  1. Priprema: 600 ml fante – da provri. Sastaviti puding sa šećerom pa dodati 100 ml fante i sve zajedno sipati u provrelu fantu neprestano muteći dok se puding ne zgusne.
  2. Ohladiti pa u ohladjeno dodati umućeni margarin sa šećerom u prahu.
  3. Filovati: 200 gr posnog keksa topiti u fantu i redjati na tacnu za tortu, zatim premazati filom pa poredjati medeno srce koje smo proboli viljuškom i potapali u fantu. Opet fil pa keks pa opet fil i odozgo staviti ili posni šlag ili topljenu čokoladu.

Pročitajte još:

Portal Recepti i Kuvar online je svrstan u TOP 50 sajtova u Srbiji!

Ukoliko vas interesuju svi naši recepti, kliknite na link: RECEPTI. Zbirke najboljih recepata naših saradnika nalaze se u sekciji kuvar, ukoliko želite više da pročitate, klikinte na link: KUVAR. Ukoliko želite da pogledate našu naslovnu stranu, kliknite na link: RECEPTI I KUVAR ONLINE homepage.

Ne propustite nijedan recept – Recepti i kuvar online na Facebook-u. Ostanite u toku, pratite Recepti i Kuvar twitter obaveštenja!

 

 

Podeli

Pošalji ovaj recept nekome ko voli da kuva, nakome kome ćeš da spremaš ovo jelo ili nekome ko želiš da ga spremi za tebe! Podeli hranu sa drugima, uživaj sa prijateljima.

Posna torta sa medenim srcem – Slađana Šćekić

Povezane teme
Najnovije

Grilovana piletina marinirana u slatkom i pikantnom sosu od ananasa

Danas ti predstavljam recept za ukusnu i egzotiču piletinu sa ananasom. Slatko, slano, lepljivo i prosto neodoljivo – ovo jelo će te oduševiti na...

Oceni recept i napiši komentar

Molimo unesi komentar
Molimo unesi tvoje ima ovde

Najspremanije

Čokoladni fil za tortu

Kada pravite Čokoladni fil za tortu, čokoladu uvek topite na pari, nikako na direktnom plamenu, a pre topljenja što više je izlomite i izmrvite.

Dinstana zelena boranija

Dinstana zelena boranija je tradicionalni recept mediteranske kuhinje. U Grčkoj, ovo jelo nazivaju Fasolakia.

Kolač sa džemom od kajsija – Medenjaci

Kolač sa džemom od kajsija se brzo sprema i sastojke obično imate u kući. Može se napraviti i posni, pa je zgodan za svaku priliku.