Posne kiflice.
Posne kiflice, sastojci:
Za testo:
- 300 ml gazirane mineralne vode,
- 20 g svežeg kvasca,
- 1 kašičica šećera,
- 1,5 kašičice soli,
- 5 kašika ulja,
- 600 g brašna.
Za premazivanje:
- po potrebi voda,
- po potrebi ulje.
Posne kiflice, priprema:
- U toploj gaziranoj mineralnoj vodi razmrviti kvasac, dodati šećer, 1 kašiku brašna, izmešati i ostaviti da se kvasac aktivira.
- Zatim dodati 5 kašika brašna ,so, ulje i izmešati.
- Postepeno dodavati preostalu kolačinu brašna i zamesiti testo.
- Prekriti čistom kuhinjskom krpom i ostaviti da naraste.
- Nadošlo testo izručiti na pobrašnjenu radnu površinu, podeliti na dva dela formirajući jufke.
- Jufke razviti oklagijom i iseći na po 8 trouglova.
- Uviti kiflice i poređati u pleh obložen pek-papirom.
- Ostaviti da odstoje dok se rerna ne zagreje.
- Kiflice premazati vodom i peći na 180 stepeni 25 minuta.
- Gotove kiflice izvaditi iz rerne, premazati ih uljem i ostaviti da se prohlade.
- Kiflice servirati i poslužiti.
Savet: Ukoliko želite slatku varijantu,tokom mešenja smanjite količinu soli, a kada ih isečete na trouglove, na svaki stavite džem ili pekmez.
Vreme pripreme: 90 minuta
Broj porcija: 5
Stepen težine pripreme: lako se priprema
Posno jelo
Vesna Pavlović
PROČITAJ: GDE MOŽE DA SE KUPI KNJIGA TRADICIONALNI RECEPTI DOMAĆE SRPSKE KUHINJE?
Pročitajte još:
Portal Recepti i Kuvar online je svrstan u TOP 50 sajtova u Srbiji!Ukoliko vas interesuju svi naši recepti, kliknite na link: RECEPTI. Zbirke najboljih recepata naših saradnika nalaze se u sekciji kuvar, ukoliko želite više da pročitate, klikinte na link: KUVAR. Ukoliko želite da pogledate našu naslovnu stranu, kliknite na link: RECEPTI I KUVAR ONLINE homepage.
Ne propustite nijedan recept – Recepti i kuvar online na Facebook-u. Ostanite u toku, pratite Recepti i Kuvar twitter obaveštenja!