Posne kiflice – Vesna Pavlović

Posne kiflice.

Posne kiflice, sastojci:

Za testo:

  • 300 ml vode,
  • 2 kašike šećera,
  • 25 g svežeg kvasca,
  • 1 prstohvat soli,
  • 1 kesica vanilin šećera,
  • 60 g posnog margarina,
  • 650 g brašna,
  • 2 kašike ulja.

Za nadev:

  • 150 g posne čokolade.

Za premazivanje:

  • 2 kašike voda,
  • 2 kašike ulja.

Za posipanje:

  • po potrebi šećer u prahu

Posne kiflice, priprema:

Za testo:

  • U 100 ml mlake vode izmrviti kvasac, dodati 1 kašiku šećera,1 kašiku brašna ,izmešati i ostaviti da nadođe.
  • U dublju posudu nasuti brašno, dodati 200 ml mlake vode, vanilin šećer,1 kašiku šećera, so, ulje, nadošli kvasac, otopljen margarin i zamesiti testo.
  • Prekriti providnom prianjajućom folijom i ostaviti da nadođe.
  • Nadošlo testo izručiti na pobrašnjenu radnu površinu i podeliti na dva dela formirajući jufkice.
  • Jufkice razviti oklagijom i iseći na po 8 trouglova.
  • Na svaki trougao staviti po komadić čokolade.
  • Uviti kiflice i poređati u pleh obložen pek-papirom.
  • Ostaviti da odstoje dok se rerna zagreva.
  • Ulje i vruću vodu sjediniti, te uz pomoć silikonske četkice premazati kiflice.
  • Peći na 180 stepeni 20 minuta.
  • Gotove kiflice izvaditi iz rerne, prekriti čistom kuhinjskom krpom i ostaviti da se prohlade.
  • Kiflice posuti šećerom u prahu, servirati i poslužiti.

Vreme pripreme: 90 minuta
Broj porcija: 8
Stepen težine pripreme: lako se priprema
Posno jelo

Vesna Pavlović

PROČITAJ: GDE MOŽE DA SE KUPI KNJIGA TRADICIONALNI RECEPTI DOMAĆE SRPSKE KUHINJE?

Pročitajte još:

Portal Recepti i Kuvar online je svrstan u TOP 50 sajtova u Srbiji!Ukoliko vas interesuju svi naši recepti, kliknite na link: RECEPTI. Zbirke najboljih recepata naših saradnika nalaze se u sekciji kuvar, ukoliko želite više da pročitate, klikinte na link: KUVAR. Ukoliko želite da pogledate našu naslovnu stranu, kliknite na link: RECEPTI I KUVAR ONLINE homepage.

Ne propustite nijedan recept – Recepti i kuvar online na Facebook-u. Ostanite u toku, pratite Recepti i Kuvar twitter obaveštenja!

Podeli

Pošalji ovaj recept nekome ko voli da kuva, nakome kome ćeš da spremaš ovo jelo ili nekome ko želiš da ga spremi za tebe! Podeli hranu sa drugima, uživaj sa prijateljima.
Povezane teme
Najnovije

Grilovana piletina marinirana u slatkom i pikantnom sosu od ananasa

Danas ti predstavljam recept za ukusnu i egzotiču piletinu sa ananasom. Slatko, slano, lepljivo i prosto neodoljivo – ovo jelo će te oduševiti na...

Oceni recept i napiši komentar

Molimo unesi komentar
Molimo unesi tvoje ima ovde

Najspremanije

Čokoladni fil za tortu

Kada pravite Čokoladni fil za tortu, čokoladu uvek topite na pari, nikako na direktnom plamenu, a pre topljenja što više je izlomite i izmrvite.

Dinstana zelena boranija

Dinstana zelena boranija je tradicionalni recept mediteranske kuhinje. U Grčkoj, ovo jelo nazivaju Fasolakia.

Kolač sa džemom od kajsija – Medenjaci

Kolač sa džemom od kajsija se brzo sprema i sastojke obično imate u kući. Može se napraviti i posni, pa je zgodan za svaku priliku.