Posne kiflice.
Posne kiflice, sastojci:
Za testo:
- 300 ml vode,
- 2 kašike šećera,
- 25 g svežeg kvasca,
- 1 prstohvat soli,
- 1 kesica vanilin šećera,
- 60 g posnog margarina,
- 650 g brašna,
- 2 kašike ulja.
Za nadev:
- 150 g posne čokolade.
Za premazivanje:
- 2 kašike voda,
- 2 kašike ulja.
Za posipanje:
- po potrebi šećer u prahu
Posne kiflice, priprema:
Za testo:
- U 100 ml mlake vode izmrviti kvasac, dodati 1 kašiku šećera,1 kašiku brašna ,izmešati i ostaviti da nadođe.
- U dublju posudu nasuti brašno, dodati 200 ml mlake vode, vanilin šećer,1 kašiku šećera, so, ulje, nadošli kvasac, otopljen margarin i zamesiti testo.
- Prekriti providnom prianjajućom folijom i ostaviti da nadođe.
- Nadošlo testo izručiti na pobrašnjenu radnu površinu i podeliti na dva dela formirajući jufkice.
- Jufkice razviti oklagijom i iseći na po 8 trouglova.
- Na svaki trougao staviti po komadić čokolade.
- Uviti kiflice i poređati u pleh obložen pek-papirom.
- Ostaviti da odstoje dok se rerna zagreva.
- Ulje i vruću vodu sjediniti, te uz pomoć silikonske četkice premazati kiflice.
- Peći na 180 stepeni 20 minuta.
- Gotove kiflice izvaditi iz rerne, prekriti čistom kuhinjskom krpom i ostaviti da se prohlade.
- Kiflice posuti šećerom u prahu, servirati i poslužiti.
Vreme pripreme: 90 minuta
Broj porcija: 8
Stepen težine pripreme: lako se priprema
Posno jelo
Vesna Pavlović
PROČITAJ: GDE MOŽE DA SE KUPI KNJIGA TRADICIONALNI RECEPTI DOMAĆE SRPSKE KUHINJE?
Pročitajte još:
Portal Recepti i Kuvar online je svrstan u TOP 50 sajtova u Srbiji!Ukoliko vas interesuju svi naši recepti, kliknite na link: RECEPTI. Zbirke najboljih recepata naših saradnika nalaze se u sekciji kuvar, ukoliko želite više da pročitate, klikinte na link: KUVAR. Ukoliko želite da pogledate našu naslovnu stranu, kliknite na link: RECEPTI I KUVAR ONLINE homepage.
Ne propustite nijedan recept – Recepti i kuvar online na Facebook-u. Ostanite u toku, pratite Recepti i Kuvar twitter obaveštenja!