Posne toblerone – Ljiljana Stanković

Posne toblerone – da se malo zasladimo u dane posta.

Posne toblerone - Ljiljana Stanković - Recepti i Kuvar online
Posne toblerone – Ljiljana Stanković – Recepti i Kuvar online

Posne toblerone – Ljiljana Stanković – Recepti i Kuvar online

Posne toblerone – da se malo zasladimo u dane posta.

  • 150 gr. margarina
  • 200 gr. čokolade
  • 2 kašike meda
  • 200 gr. mlevenog posnog keksa
  • 150 gr. oraha (seckanih)
  • 50 gr. čokolade
  • 1 kocka margarina (mala)
  • 1 dl Coca Cola
  1. Trouglasti kalup za kolače obložiti samolepljivom folijom. U šerpi sipati koka kolu, i na tihoj vatri uz neprestano mešanje otopiti margarin, čokoladu i šećer. Kad se sastojci dobro otope dodati orahe, keks i med. Masu dobro izjednačiti i sipati u kalupe za kolače. Od ove mase potrebna su dva kalupa.Kad se kolač ohladi preliti ga glazurom od čokloade. Čokoladu otopiti na pari i pri kraju dodati parče margarina i preliti obe toblerone.

Pročitajte još:

Najbolji recepti na Android aplikaciji za vaš mobilni telefon ili tablet!

Portal Recepti i Kuvar online je svrstan u TOP 50 sajtova u Srbiji!

Ukoliko vas interesuju svi naši recepti, kliknite na link: RECEPTI. Zbirke najboljih recepata naših saradnika nalaze se u sekciji kuvar, ukoliko želite više da pročitate, klikinte na link: KUVAR. Ukoliko želite da pogledate našu naslovnu stranu, kliknite na link: RECEPTI I KUVAR ONLINE homepage.

Ne propustite nijedan recept – Recepti i kuvar online na Facebook-u. Ostanite u toku, pratite Recepti i Kuvar twitter obaveštenja!

Podeli

Pošalji ovaj recept nekome ko voli da kuva, nakome kome ćeš da spremaš ovo jelo ili nekome ko želiš da ga spremi za tebe! Podeli hranu sa drugima, uživaj sa prijateljima.

Posne toblerone – Ljiljana Stanković

Povezane teme
Najnovije

Grilovana piletina marinirana u slatkom i pikantnom sosu od ananasa

Danas ti predstavljam recept za ukusnu i egzotiču piletinu sa ananasom. Slatko, slano, lepljivo i prosto neodoljivo – ovo jelo će te oduševiti na...

Oceni recept i napiši komentar

Molimo unesi komentar
Molimo unesi tvoje ima ovde

Najspremanije

Čokoladni fil za tortu

Kada pravite Čokoladni fil za tortu, čokoladu uvek topite na pari, nikako na direktnom plamenu, a pre topljenja što više je izlomite i izmrvite.

Dinstana zelena boranija

Dinstana zelena boranija je tradicionalni recept mediteranske kuhinje. U Grčkoj, ovo jelo nazivaju Fasolakia.

Kolač sa džemom od kajsija – Medenjaci

Kolač sa džemom od kajsija se brzo sprema i sastojke obično imate u kući. Može se napraviti i posni, pa je zgodan za svaku priliku.