Posni desert bez šećera

Posni desert bez šećera – sveže urme se razlikuju od kandiranih ili sušenih po tome što ne sadrže šećer, mekše su i najčešće veće u zavisnosti od vrste. Ove posne kuglice nemaju sladak ukus, jer susam i kakao imaju malo oporiji (gorak) ukus.

Posni desert bez šećera, sastojci:

  • 200 gr svežih urmi (bez koštica)
  • 150 gr sirovog susama
  • 20 gr kakaoa
  • 0,5 komad pomorandža (sok od opmorandže)
  • orašasti plodovi (po izboru, za valjanje kuglica)
  • kokosovo brašno (za valjanje kuglica)

Posni desert bez šećera, priprema:

  • Urme sameljite ili sitno iseckajte.
  • Susam sameljite.
  • Sjedinite urme, susam i kakao.
  • Sok od narandže dodajte postepeno dok ne dobijete kompaktnu smesu od koje možete oblikovati kuglice.
  • Uzmite u obzir da će se smesa učvrstiti kada odstoji.
  • Pre oblikovanja, smesu možte ostaviti da odstoji oko sat vremena.
  • Po ukusu, u kuglice možete dodati i rendanu koricu od pomorandže.

Za valjanje kuglica koristite kokosovo brašno.

Kristina Gašpar

PROČITAJ: GDE MOŽE DA SE KUPI KNJIGA TRADICIONALNI RECEPTI DOMAĆE SRPSKE KUHINJE?

Pročitajte još:

Portal Recepti i Kuvar online je svrstan u TOP 50 sajtova u Srbiji!

Ukoliko vas interesuju svi naši recepti, kliknite na link: RECEPTI. Zbirke najboljih recepata naših saradnika nalaze se u sekciji kuvar, ukoliko želite više da pročitate, klikinte na link: KUVAR. Ukoliko želite da pogledate našu naslovnu stranu, kliknite na link: RECEPTI I KUVAR ONLINE homepage.

Ne propustite nijedan recept – Recepti i kuvar online na Facebook-u. Ostanite u toku, pratite Recepti i Kuvar twitter obaveštenja!

Podeli

Pošalji ovaj recept nekome ko voli da kuva, nakome kome ćeš da spremaš ovo jelo ili nekome ko želiš da ga spremi za tebe! Podeli hranu sa drugima, uživaj sa prijateljima.
Povezane teme
Najnovije

Grilovana piletina marinirana u slatkom i pikantnom sosu od ananasa

Danas ti predstavljam recept za ukusnu i egzotiču piletinu sa ananasom. Slatko, slano, lepljivo i prosto neodoljivo – ovo jelo će te oduševiti na...

Oceni recept i napiši komentar

Molimo unesi komentar
Molimo unesi tvoje ima ovde

Najspremanije

Čokoladni fil za tortu

Kada pravite Čokoladni fil za tortu, čokoladu uvek topite na pari, nikako na direktnom plamenu, a pre topljenja što više je izlomite i izmrvite.

Dinstana zelena boranija

Dinstana zelena boranija je tradicionalni recept mediteranske kuhinje. U Grčkoj, ovo jelo nazivaju Fasolakia.

Kolač sa džemom od kajsija – Medenjaci

Kolač sa džemom od kajsija se brzo sprema i sastojke obično imate u kući. Može se napraviti i posni, pa je zgodan za svaku priliku.