Posni kanapei – Snežana Orlović

272

Posni kanapei – Snežana Orlović

Posni kanapei.

Ne propustite nijedan recept – Recepti i kuvar online na Facebook-u. Ostanite u toku,pratite Recepti i Kuvar twitter obaveštenja!

 

Posni kanapei – Snežana Orlović

Posni kanapei.

  • 300 gr posnog (slanog, integralnog, prepečenog hleba ili keksa sa maslinovim uljem i origanom, veličine jednog zalogaja.)
  • 300 gr posnog feta sira
  • 200 gr posnog margarina
  • 200 gr crnih maslina bez koštica
  • 50 gr crvenog kavijara
  • 1 manja teglica kapra
  • 200 gr kiselih krastavčića
  • nekoliko komada crvenih kiselih papričica (može i ljutih)
  • mešavina orašćastih neprženih plodova (indijski orah, ljušteni pistaći, badem.)
  • malo kima
  • peršunov list
  1. Izrezati masline na pola i u svaku šupljinu staviti kapar.
  2. Iseckati kisele krastavčiće na manje kolutove.
  3. Iseckati kiselu paprika na manje trakice.
  4. Odvojiti od grančica listice peršuna.
  5. Ulupati mikserom feta sir i margarin, da masa bude bez grudvica.
  6. Na hleb naneti pripremljeni namaz u obliku kupe.
  7. Redjati naizmenično sa strane maslinu sa kaprom, do nje staviti kolutić krastavčića, pa komadić paprika.
  8. Na vrh noža uzeti kavijar i pažljivo ga spustiti na vrh namaza.
  9. Sa slobodne strane staviti neki orašćasti plod i na prazno mesto staviti 3-4 zrna kima.