Posni kanapei – Snežana Orlović

Posni kanapei – Snežana Orlović

Posni kanapei.

Ne propustite nijedan recept – Recepti i kuvar online na Facebook-u. Ostanite u toku,pratite Recepti i Kuvar twitter obaveštenja!

 

Posni kanapei – Snežana Orlović

Posni kanapei.

  • 300 gr posnog (slanog, integralnog, prepečenog hleba ili keksa sa maslinovim uljem i origanom, veličine jednog zalogaja.)
  • 300 gr posnog feta sira
  • 200 gr posnog margarina
  • 200 gr crnih maslina bez koštica
  • 50 gr crvenog kavijara
  • 1 manja teglica kapra
  • 200 gr kiselih krastavčića
  • nekoliko komada crvenih kiselih papričica (može i ljutih)
  • mešavina orašćastih neprženih plodova (indijski orah, ljušteni pistaći, badem.)
  • malo kima
  • peršunov list
  1. Izrezati masline na pola i u svaku šupljinu staviti kapar.
  2. Iseckati kisele krastavčiće na manje kolutove.
  3. Iseckati kiselu paprika na manje trakice.
  4. Odvojiti od grančica listice peršuna.
  5. Ulupati mikserom feta sir i margarin, da masa bude bez grudvica.
  6. Na hleb naneti pripremljeni namaz u obliku kupe.
  7. Redjati naizmenično sa strane maslinu sa kaprom, do nje staviti kolutić krastavčića, pa komadić paprika.
  8. Na vrh noža uzeti kavijar i pažljivo ga spustiti na vrh namaza.
  9. Sa slobodne strane staviti neki orašćasti plod i na prazno mesto staviti 3-4 zrna kima.

Podeli

Pošalji ovaj recept nekome ko voli da kuva, nakome kome ćeš da spremaš ovo jelo ili nekome ko želiš da ga spremi za tebe! Podeli hranu sa drugima, uživaj sa prijateljima.

Posni kanapei – Snežana Orlović

Povezane teme
Najnovije

Ukusna kašica od kelja koju će beba obožavati

Kelj je jedno od mojih omiljenih lisnatih povrća jer ga je lako dodati u hranu za bebe. U kombinaciji sa drugim zdravim sastojcima kao...

Grilovana piletina marinirana u slatkom i pikantnom sosu od ananasa

Danas ti predstavljam recept za ukusnu i egzotiču piletinu sa ananasom. Slatko, slano, lepljivo i prosto neodoljivo – ovo jelo će te oduševiti na...

Oceni recept i napiši komentar

Molimo unesi komentar
Molimo unesi tvoje ima ovde

Najspremanije

Čokoladni fil za tortu

Kada pravite Čokoladni fil za tortu, čokoladu uvek topite na pari, nikako na direktnom plamenu, a pre topljenja što više je izlomite i izmrvite.

Dinstana zelena boranija

Dinstana zelena boranija je tradicionalni recept mediteranske kuhinje. U Grčkoj, ovo jelo nazivaju Fasolakia.

Kolač sa džemom od kajsija – Medenjaci

Kolač sa džemom od kajsija se brzo sprema i sastojke obično imate u kući. Može se napraviti i posni, pa je zgodan za svaku priliku.