Recepti, vesti, saveti i online magazin. Svi recepti na jednom mestu

Posni medenjaci – Kristina Gašpar

Recept za posne medenjake

1

Posni medenjaci – dobila sam zadatak da napravim posne medenjake, evo rezultata.

 

Posni medenjaci - Kristina Gašpar - Recepti i Kuvar online
Posni medenjaci – Kristina Gašpar – Recepti i Kuvar online
Štampanje

Posni medenjaci – Kristina Gašpar

Vreme pripreme 5 minutes
Termicka obrada 25 minutes
Ukupno vreme 30 minutes

Sastojci

  • 250 gr brašna
  • 70 gr margarina
  • 50 gr šećera
  • 0,5 kašičice sode bikarbone
  • 0,25 kašičice cimeta
  • 1 kašičica vanilin šećera
  • 1 kašičica kore od narandže rendane
  • prstohvat pođumbira i kurkume

Sirup

  • 30 ml šećera
  • 30 ml vode
  • 1 kašičica meda puna kašičica

Uputstvo za pripremu

  1. Prvo skuvati sirup koji služi za sjedinjavanje suvih sastojaka.
  2. Šećer i vodu prokuvati, kada smesa provri, potrebno je da vri 2-3 minuta. Potom dodati med i mešati dok se on ne otopi.
  3. Dok se sirup hladi, sjedniti sve suve sastojke, dobro ih istrljati kako bi se margarin sjedinio sa brašnom.
  4. Napraviti udubljenje i sipati sirup. Potom umesiti glatko testo. Ostaviti ga odstoji oko 10 minuta u zamrzivaču.
  5. Od testa napraviti rolnice prečnika oko 2 cm i seći na komade debljine 1 cm. Ređati u pleh sa minimalnim razmakom od 1 cm između medenjaka. Peći na 170 stepeni 10 minuta.
1 Komentar
  1. Kristina Gašpar kaže

    Mala ispravka, greska u kucanju, umesto 250 g brasna, treba 200 plus jos malo za mesenje, razvijanje 🙂

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena.