Posni medenjaci – Kristina Gašpar

Posni medenjaci – dobila sam zadatak da napravim posne medenjake, evo rezultata.

 

Posni medenjaci - Kristina Gašpar - Recepti i Kuvar online
Posni medenjaci – Kristina Gašpar – Recepti i Kuvar online

Posni medenjaci – Kristina Gašpar

 

Posni medenjaci, sastojci:

  • 250 gr brašna
  • 70 gr margarina
  • 50 gr šećera
  • 0,5 kašičice sode bikarbone
  • 0,25 kašičice cimeta
  • 1 kašičica vanilin šećera
  • 1 kašičica kore od narandže (rendane)
  • prstohvat pođumbira i kurkume

Sirup

  • 30 ml šećera
  • 30 ml vode
  • 1 kašičica meda (puna kašičica)

Posni medenjaci, priprema:

  • Prvo skuvati sirup koji služi za sjedinjavanje suvih sastojaka.
  • Šećer i vodu prokuvati, kada smesa provri, potrebno je da vri 2-3 minuta. Potom dodati med i mešati dok se on ne otopi.
  • Dok se sirup hladi, sjedniti sve suve sastojke, dobro ih istrljati kako bi se margarin sjedinio sa brašnom.
  • Napraviti udubljenje i sipati sirup. Potom umesiti glatko testo. Ostaviti ga odstoji oko 10 minuta u zamrzivaču.
  • Od testa napraviti rolnice prečnika oko 2 cm i seći na komade debljine 1 cm. Ređati u pleh sa minimalnim razmakom od 1 cm između medenjaka. Peći na 170 stepeni 10 minuta.

Kristina Gašpar

Prvobitno objavljeno: 03.12.2014.

PROČITAJ: GDE MOŽE DA SE KUPI KNJIGA TRADICIONALNI RECEPTI DOMAĆE SRPSKE KUHINJE?

Pročitajte još:

Portal Recepti i Kuvar online je svrstan u TOP 50 sajtova u Srbiji!

Ukoliko vas interesuju svi naši recepti, kliknite na link: RECEPTI. Zbirke najboljih recepata naših saradnika nalaze se u sekciji kuvar, ukoliko želite više da pročitate, klikinte na link: KUVAR. Ukoliko želite da pogledate našu naslovnu stranu, kliknite na link: RECEPTI I KUVAR ONLINE homepage.

Ne propustite nijedan recept – Recepti i kuvar online na Facebook-u. Ostanite u toku, pratite Recepti i Kuvar twitter obaveštenja!

Podeli

Pošalji ovaj recept nekome ko voli da kuva, nakome kome ćeš da spremaš ovo jelo ili nekome ko želiš da ga spremi za tebe! Podeli hranu sa drugima, uživaj sa prijateljima.

Posni medenjaci – Kristina Gašpar

Povezane teme
Najnovije

Grilovana piletina marinirana u slatkom i pikantnom sosu od ananasa

Danas ti predstavljam recept za ukusnu i egzotiču piletinu sa ananasom. Slatko, slano, lepljivo i prosto neodoljivo – ovo jelo će te oduševiti na...

Oceni recept i napiši komentar

Molimo unesi komentar
Molimo unesi tvoje ima ovde

Najspremanije

Čokoladni fil za tortu

Kada pravite Čokoladni fil za tortu, čokoladu uvek topite na pari, nikako na direktnom plamenu, a pre topljenja što više je izlomite i izmrvite.

Dinstana zelena boranija

Dinstana zelena boranija je tradicionalni recept mediteranske kuhinje. U Grčkoj, ovo jelo nazivaju Fasolakia.

Kolač sa džemom od kajsija – Medenjaci

Kolač sa džemom od kajsija se brzo sprema i sastojke obično imate u kući. Može se napraviti i posni, pa je zgodan za svaku priliku.