Posni medenjaci – dobila sam zadatak da napravim posne medenjake, evo rezultata.

Posni medenjaci – Kristina Gašpar
Posni medenjaci, sastojci:
- 250 gr brašna
- 70 gr margarina
- 50 gr šećera
- 0,5 kašičice sode bikarbone
- 0,25 kašičice cimeta
- 1 kašičica vanilin šećera
- 1 kašičica kore od narandže (rendane)
- prstohvat pođumbira i kurkume
Sirup
- 30 ml šećera
- 30 ml vode
- 1 kašičica meda (puna kašičica)
Posni medenjaci, priprema:
- Prvo skuvati sirup koji služi za sjedinjavanje suvih sastojaka.
- Šećer i vodu prokuvati, kada smesa provri, potrebno je da vri 2-3 minuta. Potom dodati med i mešati dok se on ne otopi.
- Dok se sirup hladi, sjedniti sve suve sastojke, dobro ih istrljati kako bi se margarin sjedinio sa brašnom.
- Napraviti udubljenje i sipati sirup. Potom umesiti glatko testo. Ostaviti ga odstoji oko 10 minuta u zamrzivaču.
- Od testa napraviti rolnice prečnika oko 2 cm i seći na komade debljine 1 cm. Ređati u pleh sa minimalnim razmakom od 1 cm između medenjaka. Peći na 170 stepeni 10 minuta.
Kristina Gašpar
Prvobitno objavljeno: 03.12.2014.
PROČITAJ: GDE MOŽE DA SE KUPI KNJIGA TRADICIONALNI RECEPTI DOMAĆE SRPSKE KUHINJE?
Pročitajte još:
Portal Recepti i Kuvar online je svrstan u TOP 50 sajtova u Srbiji!
Ne propustite nijedan recept – Recepti i kuvar online na Facebook-u. Ostanite u toku, pratite Recepti i Kuvar twitter obaveštenja!