Posni rižoto – posno jelo koje može uvek da prija.
Posni rižoto – Javorka Filipović
Posni rižoto – posno jelo koje može uvek da prija.
- 1 glavica crnog luka
- 200 g šampinjona
- 1 komad šargarepa
- 1 šolja pirinča (šolja od 200 ml)
- 1 kašika suvog biljnog začina
- 50 ml belog vina
- 50 ml ulja
- vode (po potrebi)
- Na ulju prodinstati sitno iseckan luk i šargarepu sa začinima.
- Dodati iseckane šampinjone i sve zajedno prodinstati da šampinjoni malo odmeknu.
- Pirinač oprati, dodati ga i naliti vinom i vodom ( 2 šolje vode od 200 ml).
- Sve zajedno kuvati na srednjoj temperaturi da pirinač odmekne, ali da se ne raskuva.
- Na kraju sve prebaciti u vatrostalnu posudu i na 200 stepeni zapeći da sva tečnost ispari a rižoto dobije lepu koricu.
- Poslužiti uz salatu po želji. Kod nas je to bila marinirana cvekla.
Pročitajte još:
Najbolji recepti na Android aplikaciji za vaš mobilni telefon ili tablet!
Portal Recepti i Kuvar online je svrstan u TOP 50 sajtova u Srbiji!
Ukoliko vas interesuju svi naši recepti, kliknite na link: RECEPTI. Zbirke najboljih recepata naših saradnika nalaze se u sekciji kuvar, ukoliko želite više da pročitate, klikinte na link: KUVAR. Ukoliko želite da pogledate našu naslovnu stranu, kliknite na link: RECEPTI I KUVAR ONLINE homepage.
Ne propustite nijedan recept – Recepti i kuvar online na Facebook-u. Ostanite u toku, pratite Recepti i Kuvar twitter obaveštenja!