Recepti, vesti, saveti i online magazin. Svi recepti na jednom mestu

Posno predjelo – 7 vrsta – Marijana Budimirović

0

Posno predjelo – 7 vrsta – u nastavku su dati recepti za 7 posnih predjela sa fotografije.

Posno predjelo – 7 vrsta – Marijana Budimirović - Recepti i Kuvar online
Posno predjelo – 7 vrsta – Marijana Budimirović – Recepti i Kuvar online
Posno predjelo – 7 vrsta – Marijana Budimirović - Recepti i Kuvar online
Štampanje

Posno predjelo – 7 vrsta – Marijana Budimirović - Recepti i Kuvar online

Posno predjelo - 7 vrsta - u nastavku su dati recepti za 7 posnih predjela sa fotografije.
Obrok Predjelo
Kuhinja Srpska/Srbijanska
Vreme pripreme 1 hour
Termicka obrada 2 hours
Ukupno vreme 3 hours

Sastojci

  • Za tikvice sa fetom:
  • 2 tikvice srednje
  • 250 g feta sira isečenog na kockice (biljnog porekla)
  • 4 čena belog luka
  • 1 dl maslinovog ulja
  • 3 kašike sirćeta
  • Za kuglice sa tunjevinom:
  • 4 komada krompira veca
  • 125 g margarina
  • 100 g pečenog susama
  • 2 komada kisela krastavcica
  • 0,5 konzerve tunjevine
  • Za šampinjone punjene sardinom:
  • 800 g šampinjona
  • 2 konzerve sardine
  • 1 crvena paprika pečena
  • 100 g biljnog kačkavalja
  • 1 komad limun
  • Za kuglice sa kikirikijem:
  • 4 komada krompira veća
  • 125 g margarina
  • 300 g pečenog kikirikija
  • 2 kašike posnog majoneza
  • 150 g seckanih mariniranih šampinjona

Za rolat sa paštetom od tunjevine:

  • 100 g margarina
  • 120 g paštete od tunjevine
  • 1 list oblande veće
  • 1 kašika ajvara
  • 1 kašičica senfa

Za rolat od paštete sa povrćem:

  • 1 list oblande veće
  • 100 g margarina
  • 120 g paštete sa povrćem
  • 1 crvena pečena paprika
  • 1 kiseli krastavac

Za rolat sa blitvom:

  • 1 list oblande velike
  • 200 g blitve
  • 1 glavica crnog luka
  • 4 čena belog luka
  • 1 komad krompir srednji
  • 2 kašike gustina
  • 2 dl sojinog mleka

Uputstvo za pripremu

  1. Za tikvice sa fetom: Oprati tikvice i iseći na kolutove. Posoliti ih, kako bi pustile vodu. U međuvremenu, u dubljoj činiji izmešati maslinovo ulje, sirće, zgnječen beli luk i posoliti. Kolutove tikvica poređati u pleh obložen pek papirom i zapeći 15 minuta na 180 stepeni. Izvaditi iz rerne, ređati u činiju i preliti pripremljenom marinadom. Ostaviti da stoji u marinadi do sutradan, a pred služenje, fetu iseći na kockice, pa u svaki kolut tikvice staviti kockicu fete, probosti čačkalicom i preliti sa malo marinade.
  2. Za kuglice sa tunjevinom: Krompir skuvati u slanoj vodi, ocediti, dodati margarin i još toplo umutiti mikserom. Dodati 50 g pečenog susama, sitno seckane krastavčiće, tunjevinu oceđenu od masnoće, posoliti po ukusu i dobro izmešati. Od dobijene smese praviti kuglice i valjati u preostali susam.
  3. Za šampinjone punjene sardinom: Šeširiće šampinjona poređajte u nauljen pleh. Sardine izmiksajte u blenderu zajedno sa uljem iz konzerve. Dodajte sitno seckanu papriku i stabljike šampinjona. Umešajte sok od limuna, posolite i pobiberite po ukusu. Punite šampinjone, pa pecite 15 minuta na 180 C. Narendajte kačkavalj, pa zapečite još malo da se kačkavalj istopi.
  4. Za kuglice sa kikirikijem: Krompir skuvati u slanoj vodi, ocediti, dodati u još toplo margarin i umutiti mikserom u pire. Dodati sitno seckane marinirane šampinjone, majonez, 150 g krupno seckanog pečenog kikirikija, posoliti po ukusu, pa dobro izmešati. Od smese praviti kuglice i valjati u mleveni preostali kikiriki.
  5. Za rolat sa blitvom: Crni luk sitno iseckati, pa prodinstati na vrelom ulju. Kada postane staklast, dodati seckanu blanširanu blitvu (ili smrznutu u briketima). Kada uvri suvišna tečnost, dodati gustin razmućen u sojinom mleku i prokuvati 3-4 minuta dok se ne zgusne. Skloniti sa šporeta, dodati pire od kuvanog krompira, pa kratko umutiti mikserom. Umešati sitno seckan beli luk, posoliti po ukusu, pa filovati omekšalu oblandu, uviti u rolat i ostaviti da se dobro stegne pre sečenja.
  6. Za rolat od paštete sa povrćem: Umutiti penasto margarin, pa dodati riblju paštetu sa povrćem. Papriku i krastavčić sitno iseckati, sve dobro sjediniti, začiniti po ukusu i filovati omekšalu oblandu, pa uviti u rolat i ostaviti da se dobro stegne.
  7. Za rolat sa paštetom od tunjevine: Umutiti penasto margarin, pa dodati paštetu od tunjevine, ajvar, senf, posoliti i dobro sjediniti. Nafilovati omekšalu oblandu i uviti u rolat, pa ostaviti u frižideru da se dobro stegne.

Pročitajte još:

Portal Recepti i Kuvar online je svrstan u TOP 50 sajtova u Srbiji!

Ukoliko vas interesuju svi naši recepti, kliknite na link: RECEPTI. Zbirke najboljih recepata naših saradnika nalaze se u sekciji kuvar, ukoliko želite više da pročitate, klikinte na link: KUVAR. Ukoliko želite da pogledate našu naslovnu stranu, kliknite na link: RECEPTI I KUVAR ONLINE homepage.

Ne propustite nijedan recept – Recepti i kuvar online na Facebook-u. Ostanite u toku, pratite Recepti i Kuvar twitter obaveštenja!

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena.