Posno predjelo – 7 vrsta

RECEPT PRIPREMILAMarijana Budimirović

Posno predjelo – 7 vrsta – u nastavku su dati recepti za 7 posnih predjela sa fotografije.

Posno predjelo – 7 vrsta – Marijana Budimirović – Recepti i Kuvar online

Posno predjelo – 7 vrsta – u nastavku su dati recepti za 7 posnih predjela sa fotografije.

Za tikvice sa fetom:

  • 2 tikvice (srednje)
  • 250 g feta sira (isečenog na kockice (biljnog porekla))
  • 4 čena belog luka
  • 1 dl maslinovog ulja
  • 3 kašike sirćeta

Za kuglice sa tunjevinom:

  • 4 komada krompira (veca)
  • 125 g margarina
  • 100 g pečenog susama
  • 2 komada kisela krastavcica
  • 0,5 konzerve tunjevine

Za šampinjone punjene sardinom:

  • 800 g šampinjona
  • 2 konzerve sardine
  • 1 crvena paprika (pečena)
  • 100 g biljnog kačkavalja
  • 1 komad limun

Za kuglice sa kikirikijem:

  • 4 komada krompira (veća)
  • 125 g margarina
  • 300 g pečenog kikirikija
  • 2 kašike posnog majoneza
  • 150 g seckanih (mariniranih šampinjona)

Za rolat sa paštetom od tunjevine:

  • 100 g margarina
  • 120 g paštete od tunjevine
  • 1 list oblande (veće)
  • 1 kašika ajvara
  • 1 kašičica senfa

Za rolat od paštete sa povrćem:

  • 1 list oblande (veće)
  • 100 g margarina
  • 120 g paštete sa povrćem
  • 1 crvena (pečena paprika)
  • 1 kiseli krastavac

Za rolat sa blitvom:

  • 1 list oblande (velike)
  • 200 g blitve
  • 1 glavica crnog luka
  • 4 čena belog luka
  • 1 komad krompir (srednji)
  • 2 kašike gustina
  • 2 dl sojinog mleka
  1. Za tikvice sa fetom: Oprati tikvice i iseći na kolutove. Posoliti ih, kako bi pustile vodu. U međuvremenu, u dubljoj činiji izmešati maslinovo ulje, sirće, zgnječen beli luk i posoliti. Kolutove tikvica poređati u pleh obložen pek papirom i zapeći 15 minuta na 180 stepeni. Izvaditi iz rerne, ređati u činiju i preliti pripremljenom marinadom. Ostaviti da stoji u marinadi do sutradan, a pred služenje, fetu iseći na kockice, pa u svaki kolut tikvice staviti kockicu fete, probosti čačkalicom i preliti sa malo marinade.
  2. Za kuglice sa tunjevinom: Krompir skuvati u slanoj vodi, ocediti, dodati margarin i još toplo umutiti mikserom. Dodati 50 g pečenog susama, sitno seckane krastavčiće, tunjevinu oceđenu od masnoće, posoliti po ukusu i dobro izmešati. Od dobijene smese praviti kuglice i valjati u preostali susam.
  3. Za šampinjone punjene sardinom: Šeširiće šampinjona poređajte u nauljen pleh. Sardine izmiksajte u blenderu zajedno sa uljem iz konzerve. Dodajte sitno seckanu papriku i stabljike šampinjona. Umešajte sok od limuna, posolite i pobiberite po ukusu. Punite šampinjone, pa pecite 15 minuta na 180 C. Narendajte kačkavalj, pa zapečite još malo da se kačkavalj istopi.
  4. Za kuglice sa kikirikijem: Krompir skuvati u slanoj vodi, ocediti, dodati u još toplo margarin i umutiti mikserom u pire. Dodati sitno seckane marinirane šampinjone, majonez, 150 g krupno seckanog pečenog kikirikija, posoliti po ukusu, pa dobro izmešati. Od smese praviti kuglice i valjati u mleveni preostali kikiriki.
  5. Za rolat sa blitvom: Crni luk sitno iseckati, pa prodinstati na vrelom ulju. Kada postane staklast, dodati seckanu blanširanu blitvu (ili smrznutu u briketima). Kada uvri suvišna tečnost, dodati gustin razmućen u sojinom mleku i prokuvati 3-4 minuta dok se ne zgusne. Skloniti sa šporeta, dodati pire od kuvanog krompira, pa kratko umutiti mikserom. Umešati sitno seckan beli luk, posoliti po ukusu, pa filovati omekšalu oblandu, uviti u rolat i ostaviti da se dobro stegne pre sečenja.
  6. Za rolat od paštete sa povrćem: Umutiti penasto margarin, pa dodati riblju paštetu sa povrćem. Papriku i krastavčić sitno iseckati, sve dobro sjediniti, začiniti po ukusu i filovati omekšalu oblandu, pa uviti u rolat i ostaviti da se dobro stegne.
  7. Za rolat sa paštetom od tunjevine: Umutiti penasto margarin, pa dodati paštetu od tunjevine, ajvar, senf, posoliti i dobro sjediniti. Nafilovati omekšalu oblandu i uviti u rolat, pa ostaviti u frižideru da se dobro stegne.

Podeli

Pošalji ovaj recept nekome ko voli da kuva, nakome kome ćeš da spremaš ovo jelo ili nekome ko želiš da ga spremi za tebe! Podeli hranu sa drugima, uživaj sa prijateljima.
Povezane teme
Najnovije

Grilovana piletina marinirana u slatkom i pikantnom sosu od ananasa

Danas ti predstavljam recept za ukusnu i egzotiču piletinu sa ananasom. Slatko, slano, lepljivo i prosto neodoljivo – ovo jelo će te oduševiti na...

Oceni recept i napiši komentar

Molimo unesi komentar
Molimo unesi tvoje ima ovde

Najspremanije

Čokoladni fil za tortu

Kada pravite Čokoladni fil za tortu, čokoladu uvek topite na pari, nikako na direktnom plamenu, a pre topljenja što više je izlomite i izmrvite.

Dinstana zelena boranija

Dinstana zelena boranija je tradicionalni recept mediteranske kuhinje. U Grčkoj, ovo jelo nazivaju Fasolakia.

Kolač sa džemom od kajsija – Medenjaci

Kolač sa džemom od kajsija se brzo sprema i sastojke obično imate u kući. Može se napraviti i posni, pa je zgodan za svaku priliku.