Posno predjelo – Marina Ignjatović

Posno predjelo – odlično predjelo za predstojeće slave.

Posno predjelo - Marina Ignjatović - Recepti i Kuvar online
Posno predjelo – Marina Ignjatović – Recepti i Kuvar online
Najbolji recept nedelje - Recepti & Kuvar online
Najbolji recept nedelje – Recepti i Kuvar online

Najbolji recept meseca - Recepti & Kuvar online

Posno predjelo – Marina Ignjatović – Recepti i Kuvar online

Posno predjelo – odlično predjelo za predstojeće slave.

Kuglice sa kikirikijem

  • 50 – 100 gr margarina
  • 150 gr posnih pereca (mlevenih)
  • 150 gr posnih krekera (mlevenih)
  • 6 kašika kikirikija (pečenog, mlevenog)
  • 100 gr majoneza

Kuglice sa maslinama

  • 500 gr krompira
  • 100 gr margarina
  • 100 gr kackavalja (posnog)
  • so
  • susam
  • masline

Rolat sa tunjevinom i ajvarom

  • 2 komada oblande (list)
  • 100 gr margarina
  • 1 konzerva tunjevnine
  • 5 komada kisela krastavcica (seckana)
  • 50 gr pečenog susama
  • 3 kašike ajvara
  • 100 gr šećerca

Punjeni francuz

  • 100 gr margarina
  • 1 komad francuski hleb
  • 1 konzerva tunjevine
  • 100 gr šećerac (kuvan)
  • 100 gr šargarepa (seckana, kuvana)

Slane kocke od spanaća – kora

  • 23 kašike brašna
  • 200 gr spanaca
  • 1 dl ulja
  • 1 dl kisele vode
  • 1 dl piva
  • so

Slane kocke od spanaća – fil

  • 100 gr majoneza
  • 1 kesica prašak za pecivo
  • 100 gr kačkavalja (rendanog)
  • 50 gr susama (pečenog)

-Kuglice sa maslinama-

  • Skuvati krompir kao za pire , ispasirati, dodati margarin , rendani kačkavalj i so.Sve dobro promešati ,ohladiti pa praviti kuglice i u svaku staviti po jednu maslinu bez koščice.Kuglice uvaljati u prženi susam i odozgo staviti kolut masline.
  • Po želji svaku kuglicu staviti na kreker gde je predhodno stavljeno malo posnog majoneza kako bi se zalepile.

– Kuglice sa kikirikijem –

  • Penasto umutiti margarin pa dodati perece , krekere , kikiriki i majonez.Praviti kuglice , uvaljati u seckani kikiriki i po želji svaku staviti na kreker sa malo majoneza.

– Rolat sa tunjevinom i ajvarom –

  • Tunjevinu i margarin izmiksati u blenderu pa dodati susam , kuvani šećerac , krastavčiće i ajvar.Oblandu staviti između dve mokre krpe i omekšati je pa urolati i skloniti krpu.Naneti fil na oblandu urolati i ostaviti da se stegne.

– Punjeni francuz –

  • Francuski hleb preseći na pola pa izvaditi sredinu i izmrviti.Margarin i tunjevinu umutiti pa dodati sredinu hleba , šećerac , šargarepu i soli po ukusu.Smesom puniti hleb umotati u foliju i ostaviti da se stegne.

– Slane kocke od spanaća –

  • U dublju posudu sjediniti brašno , prašak za pecivo , so ,ulje , kiselu vodu , pivo i spanać.Napraviti kompaktnu masu i sipati u pleh obložen papirom za pečenje.Rernu zagrejati na 200 stepeni i peći koru dok ne porumeni.Pečenu koru iseći uzduž na tri jednaka dela i ostaviti da se ohladi. Odvojiti malo majoneza i kačkavalja za gornju koru a od ostatka sjediniti sa susamom i filovati dve kore.Zadnju koru premazati majonezom i posuti kačkavaljem.Ostaviti da se stegne pa seći na kockice.
Marina Ignjatović
Prvobitno objavljeno: 05.12.2014.

PROČITAJ: GDE MOŽE DA SE KUPI KNJIGA TRADICIONALNI RECEPTI DOMAĆE SRPSKE KUHINJE?

Pročitajte još:

Portal Recepti i Kuvar online je svrstan u TOP 50 sajtova u Srbiji!

Ukoliko vas interesuju svi naši recepti, kliknite na link: RECEPTI. Zbirke najboljih recepata naših saradnika nalaze se u sekciji kuvar, ukoliko želite više da pročitate, klikinte na link: KUVAR. Ukoliko želite da pogledate našu naslovnu stranu, kliknite na link: RECEPTI I KUVAR ONLINE homepage.

Ne propustite nijedan recept – Recepti i kuvar online na Facebook-u. Ostanite u toku, pratite Recepti i Kuvar twitter obaveštenja!

Podeli

Pošalji ovaj recept nekome ko voli da kuva, nakome kome ćeš da spremaš ovo jelo ili nekome ko želiš da ga spremi za tebe! Podeli hranu sa drugima, uživaj sa prijateljima.

Posno predjelo – Marina Ignjatović

Povezane teme
Najnovije

Ukusna kašica od kelja koju će beba obožavati

Kelj je jedno od mojih omiljenih lisnatih povrća jer ga je lako dodati u hranu za bebe. U kombinaciji sa drugim zdravim sastojcima kao...

Grilovana piletina marinirana u slatkom i pikantnom sosu od ananasa

Danas ti predstavljam recept za ukusnu i egzotiču piletinu sa ananasom. Slatko, slano, lepljivo i prosto neodoljivo – ovo jelo će te oduševiti na...

Oceni recept i napiši komentar

Molimo unesi komentar
Molimo unesi tvoje ima ovde

Najspremanije

Čokoladni fil za tortu

Kada pravite Čokoladni fil za tortu, čokoladu uvek topite na pari, nikako na direktnom plamenu, a pre topljenja što više je izlomite i izmrvite.

Dinstana zelena boranija

Dinstana zelena boranija je tradicionalni recept mediteranske kuhinje. U Grčkoj, ovo jelo nazivaju Fasolakia.

Kolač sa džemom od kajsija – Medenjaci

Kolač sa džemom od kajsija se brzo sprema i sastojke obično imate u kući. Može se napraviti i posni, pa je zgodan za svaku priliku.