Potaž od artičoke - Jadranka Blažić - Recepti i Kuvar online
Potaž od artičoke - Jadranka Blažić - Recepti i Kuvar online

Potaž od artičoke – Jadranka Blažić

Potaž od artičoke.

Pročitajte još:

Ukoliko vas interesuju svi naši recepti, kliknite na link: RECEPTI. Zbirke najboljih recepata naših saradnika nalaze se u sekciji kuvar, ukoliko želite više da pročitate, klikinte na link: KUVAR. Ukoliko želite da pogledate našu naslovnu stranu, kliknite na link: RECEPTI I KUVAR ONLINE homepage. Ukoliko želite da pogledate sve tekstove iz kategorije Hrono ishrana, kliknite na link: HRONO ISHRANA. Ukoliko želite da pogledate sve recepte iz kategorije Hrono ishrana, klinite na link HRONO KUHINJA RECEPTI.

Ne propustite nijedan recept – Recepti i kuvar online na Facebook-u. Ostanite u toku, pratite Recepti i Kuvar twitter obaveštenja!

 

Potaž od artičoke – Jadranka Blažić

potaz od articoke Jadranka Blazic recepti i kuvar online

 • nekoliko manjih articoka
 • so
 • crni i beli luk u prahu
 • 1/2 kasikice kurkume
 • sok od limuna
 • seckano zelen lisce za posipanje
 1. Ocistila sam ih i upotrebila belu sredinu.
 2. Stavila da se obari u zacinjenoj vodi. Nisam puno vode usula, samo tek toliko da ogreznu komadici articoke. Inace, kad barim povrce, volim odmah da ga zacinim jer onda bude mnogo ukusnije.
 3. Kada su se obarile, procedila sam ih i ubacila u blender ali sam vodu sacuvala, da bi je polako dodavala u blender, dok ne dobijem zeljenu gustinu potaza.
 4. Dok su se barile ubacila sam so, crni i beli luk u prahu.
 5. Dok se potaz miksao, dodala sam jos pola kasikice kurkume i sok od limuna da dobije samo malo kiselkast ukus.
Neke vrste povrca ako se zacine tek posle kuvanja, ne mogu nikako da dobiju pozeljan ukus, iz tog razloga ja ih obavezno zacinim prilikom kuvanja.