Recepti, vesti, saveti i online magazin. Svi recepti na jednom mestu

Potaž od luka – Kristina Gašpar

0

Potaž od luka – Kristina Gašpar

Potaž od luka – znam da velika većina, bar u mom okruženju, ne voli kuvan luk. Luk iz supe gotovo da niko ne jede, a meni je to omiljena poslastica. U familiji svi čuvaju luk iz supe za mene ;).

Nemojte se mršiti prilikom čitanja sastojaka za ovaj potaž jer ćete biti prijatno iznenađeni ukusom istog.

Ne propustite ni jedan recept – Recepti i kuvar online na Facebook-u. Ostanite u toku, pratite Recepti i Kuvar twitter obaveštenja!

Potaž od luka - Kristina Gašpar - Recepti i Kuvar online
Štampanje

Potaž od luka – Kristina Gašpar

Vreme pripreme 5 minutes
Termicka obrada 20 minutes
Ukupno vreme 25 minutes
Broj osoba 1

Sastojci

  • 300 g crnog luka
  • 2 kašike ulja
  • 3 kašike palente
  • po ukusu: so biber, đumbir u prahu, peršunov list...

Uputstvo za pripremu

  1. Crni luk očistiti i iseći na sitnije komade. Kuvati 15 minuta u 1/2 l vode. Vodu ocediti i sačuvati, a luk izmiksati štapnim mikserom ili u blenderu dok ne dobijete gustu kašu (uz postepeno dodavanje vode po potrebi). Palentiu kratko propržiti na ulju, sipati izmiksan luk i još pola litre vode. Začiniti po ukusu i kuvati 3 minuta od momenta kada čorbica provri. Na kraju dodati usitnjen peršunov list.
  2. Po želji,možete dodati kiselu ili neutralnu pavlaku.

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena.