Potaž od luka – Kristina Gašpar
Potaž od luka – znam da velika većina, bar u mom okruženju, ne voli kuvan luk. Luk iz supe gotovo da niko ne jede, a meni je to omiljena poslastica. U familiji svi čuvaju luk iz supe za mene ;).
Nemojte se mršiti prilikom čitanja sastojaka za ovaj potaž jer ćete biti prijatno iznenađeni ukusom istog.
Ne propustite ni jedan recept – Recepti i kuvar online na Facebook-u. Ostanite u toku, pratite Recepti i Kuvar twitter obaveštenja!
Potaž od luka – Kristina Gašpar
- 300 g crnog luka
- 2 kašike ulja
- 3 kašike palente
- po ukusu: so (biber, đumbir u prahu, peršunov list…)
- Crni luk očistiti i iseći na sitnije komade. Kuvati 15 minuta u 1/2 l vode. Vodu ocediti i sačuvati, a luk izmiksati štapnim mikserom ili u blenderu dok ne dobijete gustu kašu (uz postepeno dodavanje vode po potrebi). Palentiu kratko propržiti na ulju, sipati izmiksan luk i još pola litre vode. Začiniti po ukusu i kuvati 3 minuta od momenta kada čorbica provri. Na kraju dodati usitnjen peršunov list.
- Po želji,možete dodati kiselu ili neutralnu pavlaku.