Praline-šumska tajna – Slađana Šćekić

0

Praline-šumska tajna – pravo uživanje je spoj pomorandže i mleka u prahu u čokoladi…

Praline - šumska tajna - Slađana Šćekić - Recepti i Kuvar online
Praline – šumska tajna – Slađana Šćekić – Recepti i Kuvar online

Slađana Šćekić, blog Slađini recepti >>>

Praline - šumska tajna - Slađana Šćekić - Recepti i Kuvar online
Štampanje

Praline-šumska tajna - Slađana Šćekić

Praline-šumska tajna - pravo uživanje je spoj pomorandže i mleka u prahu u čokoladi...
Obrok Desert
Kuhinja Srpska/Srbijanska
Vreme pripreme 20 minutes
Termicka obrada 30 minutes
Ukupno vreme 1 hour 5 minutes
Broj osoba 6 osoba

Sastojci

  • 150 gr šećera u prahu
  • 125 gr margarina
  • 200 gr mleka u prahu
  • 0,5 komad pomorandže zaledjene

Za oblaganje modlica:

  • 150 gr čokolade crne za jelo i kuvanje
  • 125 gr margarina
  • 150 gr čokolade bele

Uputstvo za pripremu

  1. Margarin i šećer u prahu dobro umutiti pa dodati mleko u prahu i zaledjenu i uzrendanu pomorandžu. Istopiti na paru čokoladu i margarin i sipati po pola kašičice u svaku modlicu- ostaviti u frižider 10min. pa puniti filom modlice. Dok su modlice u frižideru pripremiti fil....praviti male kuglice koje se valjaju u kokos . Ovo raditi dok se pripremljeni materijal ne potroši. Zatim u svaku modlicu staviti po jednu belu kuglicu pa preliti sa istopljenom čokoladom i ostaviti da se praline dobro stegnu....
    Praline - šumska tajna - Slađana Šćekić - Recepti i Kuvar online

Beleške

Za oblaganje modlica može da se koristi i bela i crna čokolada a od ove mase ispadne baš dosta pralina....

Pročitajte još:

Ukoliko vas interesuju svi naši recepti, kliknite na link: RECEPTI. Zbirke najboljih recepata naših saradnika nalaze se u sekciji kuvar, ukoliko želite više da pročitate, klikinte na link: KUVAR. Ukoliko želite da pogledate našu naslovnu stranu, kliknite na link: RECEPTI I KUVAR ONLINE homepage.

Ne propustite nijedan recept – Recepti i kuvar online na Facebook-u. Ostanite u toku, pratite Recepti i Kuvar twitter obaveštenja!

 

Preporučujemo Članci ovog autora

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena.