Praline-šumska tajna – Slađana Šćekić

Praline-šumska tajna – pravo uživanje je spoj pomorandže i mleka u prahu u čokoladi…

Praline - šumska tajna - Slađana Šćekić - Recepti i Kuvar online
Praline – šumska tajna – Slađana Šćekić – Recepti i Kuvar online

Slađana Šćekić, blog Slađini recepti >>>

Praline-šumska tajna – Slađana Šćekić

Praline-šumska tajna – pravo uživanje je spoj pomorandže i mleka u prahu u čokoladi…

  • 150 gr šećera (u prahu)
  • 125 gr margarina
  • 200 gr mleka (u prahu)
  • 0,5 komad pomorandže (zaledjene)

Za oblaganje modlica:

  • 150 gr čokolade (crne za jelo i kuvanje)
  • 125 gr margarina
  • 150 gr čokolade (bele)
  1. Margarin i šećer u prahu dobro umutiti pa dodati mleko u prahu i zaledjenu i uzrendanu pomorandžu.
    Istopiti na paru čokoladu i margarin i sipati po pola kašičice u svaku modlicu- ostaviti u frižider 10min. pa puniti filom modlice.
    Dok su modlice u frižideru pripremiti fil….praviti male kuglice koje se valjaju u kokos . Ovo raditi dok se pripremljeni materijal ne potroši.
    Zatim u svaku modlicu staviti po jednu belu kuglicu pa preliti sa istopljenom čokoladom i ostaviti da se praline dobro stegnu….
Za oblaganje modlica može da se koristi i bela i crna čokolada a od ove mase ispadne baš dosta pralina….

Pročitajte još:

Ukoliko vas interesuju svi naši recepti, kliknite na link: RECEPTI. Zbirke najboljih recepata naših saradnika nalaze se u sekciji kuvar, ukoliko želite više da pročitate, klikinte na link: KUVAR. Ukoliko želite da pogledate našu naslovnu stranu, kliknite na link: RECEPTI I KUVAR ONLINE homepage.

Ne propustite nijedan recept – Recepti i kuvar online na Facebook-u. Ostanite u toku, pratite Recepti i Kuvar twitter obaveštenja!

 

Podeli

Pošalji ovaj recept nekome ko voli da kuva, nakome kome ćeš da spremaš ovo jelo ili nekome ko želiš da ga spremi za tebe! Podeli hranu sa drugima, uživaj sa prijateljima.

Praline-šumska tajna – Slađana Šćekić

Povezane teme
Najnovije

Grilovana piletina marinirana u slatkom i pikantnom sosu od ananasa

Danas ti predstavljam recept za ukusnu i egzotiču piletinu sa ananasom. Slatko, slano, lepljivo i prosto neodoljivo – ovo jelo će te oduševiti na...

Oceni recept i napiši komentar

Molimo unesi komentar
Molimo unesi tvoje ima ovde

Najspremanije

Čokoladni fil za tortu

Kada pravite Čokoladni fil za tortu, čokoladu uvek topite na pari, nikako na direktnom plamenu, a pre topljenja što više je izlomite i izmrvite.

Dinstana zelena boranija

Dinstana zelena boranija je tradicionalni recept mediteranske kuhinje. U Grčkoj, ovo jelo nazivaju Fasolakia.

Kolač sa džemom od kajsija – Medenjaci

Kolač sa džemom od kajsija se brzo sprema i sastojke obično imate u kući. Može se napraviti i posni, pa je zgodan za svaku priliku.