Prebranac je tradicionalno jelo koje se sprema od krupnog belog pasulja moze biti bez mesa i sa mesom. Ja ga spremam sa ovčijim i junećim svežim i suvim mesom.
Kad spremam prebranac, spremam ga u zemljanoj posudi sa poklopcem i tada je ukus bas kao kod mame i bake. Bio bi jos lepši i ukusniji kada bi se spremao na smederevcu.
Prebranac – Dijana Popović – Recepti i Kuvar online
Prebranac je tradicionalno jelo koje se sprema od krupnog belog pasulja moze biti bez mesa i sa mesom ja ga spremama sa ovcijim i jznecim svezim i suvim mesom.
- 500 gr crnog luka
- 500 gr junećeg mesa (svežeg, vrat ili rozbratna ili ovcijeg mesa od vrata)
- 500 gr suve junetine (ili ovcetine)
- so (po ukusu)
- biber (po ukusu)
- aleva paprika (po ukusu)
- vegeta (po ukusu)
- Pasulj oprati i pustiti da provri.
- Kad provri pustiti 10 minuta da vri i baciti prvu vodu a pasulj isprati hladnom vodom naliti serpu sa vodom i pustiti pasulj da se krcka 45 minuta.
- Luk iseckati i proprziti na ulju.
- Skloniti luk sa ringle i staviti u luk 2 male kasicice aleve paprike
- dodati i ljute tucane paprike po ukusu.
- U vecu posudu staviti ocedjen pasulj ali ne svu kolicinu skuvanog pasulja drugi deo pasulja ostaviti da se pokrije meso. Preko pasulja staviti luk. Dodati sveze junece meso iseceno na kocke. Dodati, sloziti pa osoliti, pobiberiti, dodati vegetu po ukusu, prekriti pasuljem i naliti sa hladnom vodom da ogrezne. Pokriti poklopcem i staviti u rernu na 200 stepeni oko 100 minuta. Povremeno otvoriti rernu i ako treba dodati jos malo vode. Prijatno.
Pročitajte još:
Najbolji recepti na Android aplikaciji za vaš mobilni telefon ili tablet!
Portal Recepti i Kuvar online je svrstan u TOP 50 sajtova u Srbiji!
Ukoliko vas interesuju svi naši recepti, kliknite na link: RECEPTI. Zbirke najboljih recepata naših saradnika nalaze se u sekciji kuvar, ukoliko želite više da pročitate, klikinte na link: KUVAR. Ukoliko želite da pogledate našu naslovnu stranu, kliknite na link: RECEPTI I KUVAR ONLINE homepage.
Ne propustite nijedan recept – Recepti i kuvar online na Facebook-u. Ostanite u toku, pratite Recepti i Kuvar twitter obaveštenja!