Predavanje „Multikulturalnost u Bečkereku kroz vekove“, Narodni muzej Zrenjanin

Predavanje pod nazivom  „Multikulturalnost u Bečkereku kroz vekove“ biće održano u Malom salonu Narodnog muzeja Zrenjanin u ponedeljak, 19. februara 2018. godine u 19 časova. Učesnici su profesor istorije Milan Radaković i profesor Nikola Šlajh, a događaj organizuje Nemački narodni savet – podružnica Zrenjanin u čije ime će se prisutnima obratiti Robert Sabo.

Profesor Nikola Šlajh autor je „Monografije grada Bečkereka – prilozi za istoriju šest vekova Bečkereka i regije Banata“ koja je napisana u duhu negovanja tradicije kroz multikulturalnost. Knjiga će biti objavljena tokom 2018. godine, a predavanje je jedna od aktivnosti projekta „Monografija grada Bečkereka – prilozi za istoriju šest vekova Bečkereka i regije Banata”. Projekat je podržan od strane Nemačkog narodnog saveta.

Nemački narodni savet sa sedištem u Subotici je nepolitička organizacija koja se bavi očuvanjem kulturnog i istorijskog nasleđa vojvođanskih Nemaca. Predsednik organizacije je Rudolf Vajs. Podružnica Nemačkog narodnog saveza nedavno je formirana u Zrenjaninu i za kratko vreme privukla je brojne članove i simpatizere. Koordinator za Banat je Robert Sabo.

Ulaz je besplatan. Dobro došli.

Izvor: saoštenje za medije Narodni muzej Zrenjanin

Pročitajte još:

Najbolji recepti na Android aplikaciji za vaš mobilni telefon ili tablet!

Portal Recepti i Kuvar online je svrstan u TOP 50 sajtova u Srbiji!

Ukoliko vas interesuju svi naši recepti, kliknite na link: RECEPTI. Zbirke najboljih recepata naših saradnika nalaze se u sekciji kuvar, ukoliko želite više da pročitate, klikinte na link: KUVAR. Ukoliko želite da pogledate našu naslovnu stranu, kliknite na link: RECEPTI I KUVAR ONLINE homepage.

Ne propustite nijedan recept – Recepti i kuvar online na Facebook-u. Ostanite u toku, pratite Recepti i Kuvar twitter obaveštenja!

Podeli

Pošalji ovaj recept nekome ko voli da kuva, nakome kome ćeš da spremaš ovo jelo ili nekome ko želiš da ga spremi za tebe! Podeli hranu sa drugima, uživaj sa prijateljima.

Predavanje „Multikulturalnost u Bečkereku kroz vekove“, Narodni muzej Zrenjanin

Sadržaj [ ]
Povezane teme
Najnovije

Grilovana piletina marinirana u slatkom i pikantnom sosu od ananasa

Danas ti predstavljam recept za ukusnu i egzotiču piletinu sa ananasom. Slatko, slano, lepljivo i prosto neodoljivo – ovo jelo će te oduševiti na...

Oceni recept i napiši komentar

Molimo unesi komentar
Molimo unesi tvoje ima ovde

Najspremanije

Čokoladni fil za tortu

Kada pravite Čokoladni fil za tortu, čokoladu uvek topite na pari, nikako na direktnom plamenu, a pre topljenja što više je izlomite i izmrvite.

Dinstana zelena boranija

Dinstana zelena boranija je tradicionalni recept mediteranske kuhinje. U Grčkoj, ovo jelo nazivaju Fasolakia.

Kolač sa džemom od kajsija – Medenjaci

Kolač sa džemom od kajsija se brzo sprema i sastojke obično imate u kući. Može se napraviti i posni, pa je zgodan za svaku priliku.