Predavanje "Multikulturalnost u Bečkereku kroz vekove", Narodni muzej Zrenjanin
Predavanje "Multikulturalnost u Bečkereku kroz vekove", Narodni muzej Zrenjanin

Predavanje pod nazivom  „Multikulturalnost u Bečkereku kroz vekove“ biće održano u Malom salonu Narodnog muzeja Zrenjanin u ponedeljak, 19. februara 2018. godine u 19 časova. Učesnici su profesor istorije Milan Radaković i profesor Nikola Šlajh, a događaj organizuje Nemački narodni savet – podružnica Zrenjanin u čije ime će se prisutnima obratiti Robert Sabo.

Profesor Nikola Šlajh autor je „Monografije grada Bečkereka – prilozi za istoriju šest vekova Bečkereka i regije Banata“ koja je napisana u duhu negovanja tradicije kroz multikulturalnost. Knjiga će biti objavljena tokom 2018. godine, a predavanje je jedna od aktivnosti projekta „Monografija grada Bečkereka – prilozi za istoriju šest vekova Bečkereka i regije Banata”. Projekat je podržan od strane Nemačkog narodnog saveta.

Nemački narodni savet sa sedištem u Subotici je nepolitička organizacija koja se bavi očuvanjem kulturnog i istorijskog nasleđa vojvođanskih Nemaca. Predsednik organizacije je Rudolf Vajs. Podružnica Nemačkog narodnog saveza nedavno je formirana u Zrenjaninu i za kratko vreme privukla je brojne članove i simpatizere. Koordinator za Banat je Robert Sabo.

Ulaz je besplatan. Dobro došli.

Izvor: saoštenje za medije Narodni muzej Zrenjanin

Pročitajte još:

Najbolji recepti na Android aplikaciji za vaš mobilni telefon ili tablet!

Portal Recepti i Kuvar online je svrstan u TOP 50 sajtova u Srbiji!

Ukoliko vas interesuju svi naši recepti, kliknite na link: RECEPTI. Zbirke najboljih recepata naših saradnika nalaze se u sekciji kuvar, ukoliko želite više da pročitate, klikinte na link: KUVAR. Ukoliko želite da pogledate našu naslovnu stranu, kliknite na link: RECEPTI I KUVAR ONLINE homepage.

Ne propustite nijedan recept – Recepti i kuvar online na Facebook-u. Ostanite u toku, pratite Recepti i Kuvar twitter obaveštenja!