Predstavljamo knjigu: Superhrana za svaki dan, Džejmi Oliver

Superhrana za svaki dan, Džejmi Oliver, u izdanju Vulkan izdavaštva, poklon je za 1. mesto u izboru za najbolji recept godine.

Šta o knjizi Superhrana za svaki dan kaže autor, Džejmi Oliver?

„Ovo je najličnija knjiga koju sam do sada napisao, a da bih je napisao, proputovao sam čitav svet zdravlja i ishrane. Sada, služeći se onim u šta se najbolje razumem – a to je neverovatna hrana – želim da vam podarim knjigu koja će vas inspirisati i omogućiti vam da živite svoj najzdraviji, najsrećniji i najproduktivniji mogući život. Hrana postoji da bismo u njoj uživali, da bismo je slavili i delili s drugima, a zdrava, hranljiva ishrana treba da bude raznovrsna, ukusna i prijatna.“

„Ova knjiga sadrži mnoštvo recepata za kompletne, izbalansirane obroke koji će vas istovremeno zasititi i zagolicati vaše čulo ukusa, a zahvaljujući tome što sam uložio mnogo napora da proučim nutricionistički svet, možete biti sigurni da, koji god recept da odaberete, nećete pogrešiti. Dovoljno je da usvojite samo neke ideje iz ove knjige i već ćete promeniti svoj stav o hrani, a usput ćete steći dovoljno znanja da možete donositi pravilne odluke kada je reč o ishrani.“

Predstavljamo knjigu: Superhrana za svaki dan, Džejmi Oliver
Predstavljamo knjigu: Superhrana za svaki dan, Džejmi Oliver

O Džejmi Oliveru:

Džejmi Oliver počeo je da kuva u pabu svojih roditelja, Kriketers, u Klaveringu, u Eseksu, kada je imao osam godina. Nakon što je napustio školu, posvetio se kuvanju, što ga je s vremenom dovelo u restoran River Café, gde je zapao za oko poznatom televizijskom producentskom timu – tako je nastao serijal The Naked Chef.

Džejmi je 2001. godine završio sa serijalom The Naked Chef i u Londonu otvorio restoran Fifteen, koji i danas pruža priliku mladim ljudima da steknu znanja iz oblasti keteringa. Nekoliko godina kasnije poveo je kampanju za promenu kvaliteta obroka u britanskim školama, što je dovelo do značajnih promena u školskom sistemu ishrane. Njegova fondacija vodi restoran Fifteen i pomenuti program obuke u Londonu, kao i sestrinske restorane Fifteen u Kornvolu i Amsterdamu, a osim toga organizuje programe za savladavanje praktičnih kulinarskih veština u Džejmijevim centrima Ministry of Food u Velikoj Britaniji i Australiji. Džejmi je, takođe, smislio poseban predmet za srednje škole Džejmijeve veštine kuvanja kod kuće, kao i program za upoznavanje učenika osnovnih škola sa osnovama uzgajanja povrća i kuvanja. Fondacija, takođe, radi širom SAD na uvođenju obrazovnih programa u vezi sa ishranom u škole, kompanije i lokalna udruženja, koristeći partnerstva da bi u te programe uključila što više ljudi.

Među Džejmijevim restoranima su i Barbecoa i lanac Džejmijevih italijanskih restorana u Velikoj Britaniji i inostranstvu. Širok dijapazon njegovih prehrambenih i ostalih proizvoda popularan je u svim krajevima sveta.

Redovno piše članke za svoj Džejmi magazin, pojavljuje se na Jutjub kanalima Oliver’s Food Tube i Drinks Tube, ima pet nagrađivanih aplikacija i do sada je objavio šesnaest kuvara -best-selera, a svaki od njih bio je propraćen i televizijskim emisijama. Džejmi živi u Londonu i Eseksu sa svojom ženom, Džuls, i njihovom decom, Popi, Dejzi, Petal, Badijem i Riverom.

Izvor: Vulkan izdavaštvo

Pročitajte još:

Najbolji recepti na Android aplikaciji za vaš mobilni telefon ili tablet!

Portal Recepti i Kuvar online je svrstan u TOP 50 sajtova u Srbiji!

Ukoliko vas interesuju svi naši recepti, kliknite na link: RECEPTI. Zbirke najboljih recepata naših saradnika nalaze se u sekciji kuvar, ukoliko želite više da pročitate, klikinte na link: KUVAR. Ukoliko želite da pogledate našu naslovnu stranu, kliknite na link: RECEPTI I KUVAR ONLINE homepage.

Ne propustite nijedan recept – Recepti i kuvar online na Facebook-u. Ostanite u toku, pratite Recepti i Kuvar twitter obaveštenja!

Podeli

Pošalji ovaj recept nekome ko voli da kuva, nakome kome ćeš da spremaš ovo jelo ili nekome ko želiš da ga spremi za tebe! Podeli hranu sa drugima, uživaj sa prijateljima.

Predstavljamo knjigu: Superhrana za svaki dan, Džejmi Oliver

Povezane teme
Najnovije

Grilovana piletina marinirana u slatkom i pikantnom sosu od ananasa

Danas ti predstavljam recept za ukusnu i egzotiču piletinu sa ananasom. Slatko, slano, lepljivo i prosto neodoljivo – ovo jelo će te oduševiti na...

Oceni recept i napiši komentar

Molimo unesi komentar
Molimo unesi tvoje ima ovde

Najspremanije

Čokoladni fil za tortu

Kada pravite Čokoladni fil za tortu, čokoladu uvek topite na pari, nikako na direktnom plamenu, a pre topljenja što više je izlomite i izmrvite.

Dinstana zelena boranija

Dinstana zelena boranija je tradicionalni recept mediteranske kuhinje. U Grčkoj, ovo jelo nazivaju Fasolakia.

Kolač sa džemom od kajsija – Medenjaci

Kolač sa džemom od kajsija se brzo sprema i sastojke obično imate u kući. Može se napraviti i posni, pa je zgodan za svaku priliku.