Beograd, 16. maj 2019. – Ljubitelji burgera u Srbiji imaće uskoro priliku da isprobaju svetski hit – Beyond Burger. Šta čini Beyond Burger prepoznatljivim, ali istovremeno i potpuno drugačilіm gastronomskim užitkom, pokazala je današnja ekskluzivna degustacija u METRO HoReCa Centru.
Suštinske promene obično nastaju kada se zapitamo o stvarima koje izgledaju neupitne, ili očigledne. Као na primer — zašto nam je potrebna životinja da bismo stvorili meso? Ili, zašto пе možemo izgraditi meso direktno iz biljaka? Upravo su to pitanja koja su dovela do inovativnih odgovora i prave revolucije u prehrambenoj industriji, čiji је jedan od predvodnika i kompanija Beyond Meat, koja je nedavno postala tema broj 1 mnogih svetskih medija.
Da bismo razumeli šta zapravo znači stvoriti meso iz biljaka, treba da znamo da meso, kao namirnicu, definišu četiri osnovna hranljiva bloka: proteini, masti, minerali u tragovima i voda. Ovi gradivni blokovi postoje i u biljnom svetu, zbog čega је kompanija Beyond Meat došla na ideju da upravo njih iskoristi za izgradnju mesa na biljnoj osnovi — bez žrtvovanja ukusa i teksture.
Tako je nastao i Beyond Burger — burger na bazi biljaka, tačnije izgrađen od proteina graška. Izolat proteina graška, od koga je ovaj burger napravljen, nudi visokokvalitetnu, visokoproteinsku opciju za sve one koji žele da jedu zdravije, ili koji brinu o životnoj sredini i zaštiti životinja. Jedna od najznačajnijih prednosti stvaranja proizvoda na bazi bilja, koji imaju iste ili više nutritivne odlike kao i meso, jeste i činjenica da se pri njegovoj proizvodnji koristi značajno manji procenat prirodnih resursa. Zabeleženo је čak 99 posto manje potrošene vode, 93 posto manje obradive zemlje, emitovano je 90 procenata manje štetnin gasova, koji izazivaju efekat staklene baste, i sveukupno se troši 46 odsto manje energije — što сео proces čini bitno efikasnijim i održivijim u odnosu na proizvodnju mesa od životinja.
Gosti na degustaciji ovoj jedinstvenog biljnog burgera, uskoro u ponudi, ekskluzivno u METRO radnjama, uverili su se da je Beyond Burger podjednako sočan i ukusan kao i tradicionalni burger od govedine, kao i da se priprema na potpuno isti način. Ono što čini značajnu razliku jeste i da je mnogo zdraviji od tradicionalпog burgera, zato što u svom sastavu ne sadrži holesterol i zasićene masti, kao ni gluten, ni soju. Beyond burger idealna je opcija za vegane, vegeterijance, one sa netolerancijom na mlečne proizvode, ali i sve koji traže visokokvalitetan proteinski obrok. Naravno, ovaj inovativni burger, kao predstavnik omiljene brze hrane, čini siguran izbor za sve ljubitelje dobrog zalogaja ili ugostitelje koji žele da kvalitetnim i ukusnim proizvodima obogate svoje menije i ispune potrebe i želje svih gostiju.
Predlog pripreme Beyond burgera, sa ementaler sirom i METRO chef sendvič sirom:
Potrebne namirnice:
Beyond burger, Burger pecivo, METRO chef sendfič sos: ARO ementaler listići; Zelena salata; METRO Chef kiseli krastavac; METRO Chef spicy wedges;
Priprema:
Beyond burger ispržiti. Burger pecivo premazati METRO chef sendvič sosom i na njega složiti Beyond burger i ARO ementaler. Garnirati kiselim krastavcem i zelenom salatom. Uz burger servirati METRO Chef spicy wedges.
Saopštenje za medije: METRO Cash & Carry Srbija
PROČITAJ: GDE MOŽE DA SE KUPI KNJIGA TRADICIONALNI RECEPTI DOMAĆE SRPSKE KUHINJE?
Pročitajte još:
Portal Recepti i Kuvar online je svrstan u TOP 50 sajtova u Srbiji!
Ne propustite nijedan recept – Recepti i kuvar online na Facebook-u. Ostanite u toku, pratite Recepti i Kuvar twitter obaveštenja!