Predstavljena arapska kuhinja u hotelu Hyatt Regency Beograd | Recepti & Kuvar Online - Šta da kuvam danas? 2

 

chef-Abdul-Nasser-Khlef-Hyatt-Regency-Beograd-recepti-i-kuvar-online
Chef Abdul Nasser Klef, Hyatt Regency Beograd

 

Novi Šef kuhinje Hyatt-a Abdul Nasser Khlef, predstavio je novi koncept arapske kuhinje gostima i posetiocima hotela.

Šef Nasser, rođeni Sirijac, u beogradski Hyatt je došao početkom ove godine, a prethodnih godina svoju karijeru uspešno je gradio u hotelima Waldorf Astoria i Grand Hyatt u Dubai-u.

Arapska kuhinja donosi ukuse i mirise orijenta, a na jelovniku restorana hotela Hyatt Regency Beograd, od sada će biti zastupljeni i autentični arapski mezetluci i tradicionalni specijaliteti tog podneblja, kao što su hummus, grilovani halloumi sir, FattoushMashawi mushakaleh – sirijsko mešano meso, jagnjeći Shish kebab, jagnjeći kofta kebab, pileći Shish ražnjići, arapski hleb, ali i jela od morskih plodova, grilovani gambori, mullet riba i brancin u tahini sosu.

hummus-Hyatt-Regency-Beograd-recepti-i-kuvar-online
Hummus – Hyatt Regency Beograd
arapski-hleb-Hyatt-Regency-Beograd-recepti-i-kuvar-online
Arapski hleb – Hyatt Regency Beograd

 

Pored široke palete predjela, glavnih jela, salata i soseva, ljubitelji slatkiša imaće priliku da se zaslade orjentalnim  dezertima i egzotičnim voćnim salatama.

orijentalni-dezerti-Hyatt-Regency-Beograd-recepti-i-kuvar-online
Orijentalni dezerti – Hyatt Regency Beograd
dezert-sa-malinom-Hyatt-Regency-Beograd-recepti-i-kuvar-online
Dezert sa malinom – Hyatt Regency Beograd

Šef Nasser je posvećen misterioznoj veštini sjedinjavanja začina, različitih ukusa i mirisa, a sve namirnice stižu u hotel direktno iz Dubaija. On će pripremati jela po islamskim principima i zahtevima Halal standarda, uz korišćenje se maslinovog i susamovog ulje, kao i najrazličitijih začina: kumin, harissa, kardamom kajenski biber, šafran i naravno tahini pasta, koji jelima daju specifičan ukus i aromu.

Beograd, 06.03.2015.

Pročitajte još:

Ukoliko vas interesuju svi naši recepti, kliknite na link: RECEPTI. Zbirke najboljih recepata naših saradnika nalaze se u sekciji kuvar, ukoliko želite više da pročitate, klikinte na link: KUVAR. Ukoliko želite da pogledate našu naslovnu stranu, kliknite na link: RECEPTI I KUVAR ONLINE homepage. Ukoliko želite da pogledate sve tekstove iz kategorije Vesti, kliknite na link: VESTI.

Ne propustite nijedan recept – Recepti i kuvar online na Facebook-u. Ostanite u toku, pratite Recepti i Kuvar twitter obaveštenja!