Zoran Modli
Zoran Modli

Kako je Radio Laguna objavila, danas je u Beogradu preminuo Zoran Modli. Veliki prijatelj portala Recepti i Kuvar online i član Saveta Festivala testa, testenine i hleba TESTIVAL.

Zoran Modli je rođen 22. aprila, 1948. godine u Zemunu. Karijeru disk-džokeja počeo je sedamdesetih godina dvadesetog veka u beogradskim diskotekama.

Izdao je ploču „Zoran Modli i leteća diskoteka“ i bio je urednik jedne rubrike u muzičkom magazinu „Džuboks“. Modli je sa Borom Đorđevićem početkom 1975. godine osnovao grupu „Hajduk Stanko i jataci“, u kojoj je bio pevač, ali su imali samo dva singla.

Bio je veoma popularan radio voditelj tokom osamdesetih kada je imao emisiju „Ventilator 202“, sve do 1987. godine. Nakon toga se posvećuje više karijeri pilota putničkih aviona.

Emisiju „Modulacije“ Modli počinje na tada novoosnovanom radiju „Pingvin“ u maju 1993. godine.

Od 2000. pokreće emisiju “ZAIR” (Zakon akcije i reakcije) koja je godinu dana emitovana na radiju Beograd 202, a zatim na beogradskom Radiju Laguna i na više nezavisnih radio stanica u Srbiji i regionu.

S obzirom na to da je radio i kao profesionalni pilot i instruktor letenja, Modli je pisao i knjige namenjene popularizaciji pilotskog poziva i to ukupno sedam.

Lična poruka:

Moj (naš) dragi prijatelj, Zoran Modli, završio je svoj poslednji let u prostranstvima Carstva Nebeskog. Dragi moj, srešćemo se na nekom boljem mestu, sa svim našim najmilijima, koji su nas prerano napustili.

Počivaj u miru, kapetane Modli.

Miodrag Ilić