Princes krofne sa šlagom i jagodama – Zuzana Grnja

58

Princes krofne sa šlagom i jagodama – Zuzana Grnja

Princes krofne sa šlagom i jagodama – princes krofne za svakog ljubitelja poslastica!

Ne propustite ni jedan recept – Recepti i kuvar online na Facebook-u. Ostanite u toku, pratite Recepti i Kuvar twitter obaveštenja!

 

Princes krofne sa šlagom i jagodama – Zuzana Grnja

  • Kora:
  • 120 gr brašna
  • 120 gr masti ili ulja
  • 1,2 dl vode
  • 6 jaja
  • Fil:
  • 2 dl slatke pavlake
  • 1 vanilin šećer
  • 2-3 kašike šećera
  • 150 gr jagoda
  • malo šećera u prahu
  1. U odgovarajucu posudu staviti vodu, mast ili ulje i prokuvati.
  2. Dodati brasno i uz stalno mesanje kuvati na umerenoj temperaturi dok se masa ne sjedini.
  3. Zatim masu skloniti sa vatre i ostaviti da se malo prohladi.
  4. U prohladjenu masu dodati jedno po jedno jaje uz stalno mesanje.
  5. Pleh obloziti pek- papirom i malom kasikicom stavljati male gomilice. Izmedju njih treba da bude razmak, jer ce testo da se udvostruci.
  6. Peci na 200 stepeni oko 20 min.
  7. Rernu prilikom pecenja ne treba cesto otvarati jer se time usporava rast krofni.
  8. Krofne treba da budu zlatnozute boje.
  9. Slatku pavlaku ulupati sa vanil-secerom i secerom.
  10. Pecene krofne kada se malo prohlade, pazljivo ih iseci na pola.
  11. Donju polovinu filovati ulupanim slagom do visine oko 5 cm.
  12. Po slagu rasporediti na komadice isecene jagode i staviti gornju polovinu i posuti secerom u prahu.