Proglašeni najbolji tradicionalni recepti 2018. godine - Recepti i Kuvar online
Proglašeni najbolji tradicionalni recepti 2018. godine - Recepti i Kuvar online

Beograd, 20.02.2019.- u prostorijama Experience Centra, održano je finalno ocenjivanje i proglašeni su najbolji tradicionalni recepti domaće srpske kuhinje.

Finaliste konkursa za izbor najboljeg tradicionalnog recepta ocenjivao je stručni žiri u sastavu Dragan Đorđević, predsednik (Asocijacija autenitičnih hedonista – AAH!), Srba Jovanović, zamenik predsednika (osnivač Balkan Cheese festivala), Miodrag Ilić, potpredsednik (odgovorni urednik portala Recepti i Kuvar online), Dragana Ilić, član (urednik knjige Tradicionalni recepti domaće srpske kuhinje), Kristina Gašpar, član (gastro urednik knjige Tradicionalni recepti domaće srpske kuhinje i pokretač bloga Domaćica za vas) i Dejan Ilić, član (profesionalni kuvar i karving majstor).

Konkurs za izbor najboljeg tradicionalnog recepta domaće srpske kuhinje pokrenut je na portalu Recepti i Kuvar online 1. novembra 2018. godine i trajao je do 31. decembra 2018.

Sve finalistkinje su od organizatora dobile vredne poklone, a prve tri, najbolje ocenjene od strane žirija i specijalne diplome. Po završetku proglašenja održan je koktel pa su svi prisutni mogli da isprobaju sve delikatese koji su bili predmet ocenjivanja, uz uparivanje sa vinima iz vinarije Trilogija.

Svi učesnici konkursa za najbolji tradicionalni recept domaće srpske kuhinje i svi dobitnici nagrada - photo by Kristina Gašpar
Svi učesnici konkursa za najbolji tradicionalni recept domaće srpske kuhinje i svi dobitnici nagrada – photo by Kristina Gašpar

Konačni poredak:

Prvo mesto

Vrćeni krompiri – Gvozdena Živković

Vrćeni krompiri - Gvozdena Živković
Vrćeni krompiri – Gvozdena Živković

Drugo mesto

Starinska karamel oblanda – Nada Georgijev-Gačić

Starinska karamel oblanda - Nada Georgijev-Gačić
Starinska karamel oblanda – Nada Georgijev-Gačić

Treće mesto

Reform torta – Jelena Nikolić

Reform torta - Jelena Nikolić
Reform torta – Jelena Nikolić

Četvrto mesto

Prizrenska tespišta – Slađana Šćekić

Prizrenska tespišta - Slađana Šćekić
Prizrenska tespišta – Slađana Šćekić

Krompiruša – Dijana Popović

Krompiruša - Dijana Popović
Krompiruša – Dijana Popović

Nasuvo sa krompirom – Snežana Kitanović

Nasuvo sa krompirom - Snežana Kitanović
Nasuvo sa krompirom – Snežana Kitanović

Pihtije – Danijela Žikić

Pihtije - Danijela Žikić
Pihtije – Danijela Žikić

Glasovima prisutnih gostiju nagradu publike je osvojio recept vrćeni krompiri Gvozdene Živković.

Organizatori proglašenja su bili portal Recepti i Kuvar online, Asocijacija Autentičnih Hedonista i Balkan Cheese Festival, uz podršku kompanija Skills doo i Linkom-PC doo.

PROČITAJ: GDE MOŽE DA SE KUPI KNJIGA TRADICIONALNI RECEPTI DOMAĆE SRPSKE KUHINJE?

Pročitajte još:

Portal Recepti i Kuvar online je svrstan u TOP 50 sajtova u Srbiji!

Ukoliko vas interesuju svi naši recepti, kliknite na link: RECEPTI. Zbirke najboljih recepata naših saradnika nalaze se u sekciji kuvar, ukoliko želite više da pročitate, klikinte na link: KUVAR. Ukoliko želite da pogledate našu naslovnu stranu, kliknite na link: RECEPTI I KUVAR ONLINE homepage.

Ne propustite nijedan recept – Recepti i kuvar online na Facebook-u. Ostanite u toku, pratite Recepti i Kuvar twitter obaveštenja!