Proja sa sremušem – Jelica Podraščanin

Proja sa sremušem – sezona je sremuša pa evo jedan recept za proju sa sremušem.

Proja sa sremušem, sastojci:

  • 1 šolja za belu kafu jogurta,
  • 1 šolja za belu kafu mleka,
  • ½ šolje za belu kafu ulja,
  • 2 jajeta,
  • 1 šolja za belu kafu kukuruznog griza,
  • 1 šolja za belu kafu belog brašna,
  • 1 šolja za belu kafu kukuruznog brašna,
  • 1 kašičicu u vrh sode bikarbone,
  • 2 kašičice soli, i
  • 1 veza sremuša sitno iseckana.

Proja sa sremušem, priprema:

  • U dublju posudu sipati jogurt i mleko, dodati ulje, jaja i izmešati.
  • Dodati kukuruzni griz, kukuruzno brašno i belo brašno pomešano sa sodom bikabonom i izmešati i dodati iseckan sremuš.
  • Dobijenu masu izručiti u tepsiju namazanu mašću i posutu brašnom ili na pek papir i peći u zagrenjanoj rerni na 200 stepeni oko 30 minuta, odnosno peći da se proja počne odvajati od tepsije i da porumeni.

Jelica Podraščanin

PROČITAJ: GDE MOŽE DA SE KUPI KNJIGA TRADICIONALNI RECEPTI DOMAĆE SRPSKE KUHINJE?

Pročitajte još:

Portal Recepti i Kuvar online je svrstan u TOP 50 sajtova u Srbiji!

Ukoliko vas interesuju svi naši recepti, kliknite na link: RECEPTI. Zbirke najboljih recepata naših saradnika nalaze se u sekciji kuvar, ukoliko želite više da pročitate, klikinte na link: KUVAR. Ukoliko želite da pogledate našu naslovnu stranu, kliknite na link: RECEPTI I KUVAR ONLINE homepage.

Ne propustite nijedan recept – Recepti i kuvar online na Facebook-u. Ostanite u toku, pratite Recepti i Kuvar twitter obaveštenja!

Još recepata

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Preporuka

Najnovije

Pita sa makom i grizom

Pita sa makom i grizom.

Hleb iz šerpe bez mešenja – Milica Živković

Hleb iz šerpe bez mešenja.

Hleb iz kese za pečenje – Vesna Pavlović

Hleb iz kese za pečenje