Recepti, vesti, saveti i online magazin. Svi recepti na jednom mestu

Projara – Ljiljana Stanković

0

Projara.

Projara - Ljiljana Stanković - Recepti i Kuvar online
Projara – Ljiljana Stanković – Recepti i Kuvar online
Projara - Ljiljana Stanković - Recepti i Kuvar online
Štampanje

Projara - Ljiljana Stanković - Recepti i Kuvar online

Projara.
Obrok Večera
Kuhinja Srpska/Srbijanska
Vreme pripreme 15 minutes
Termicka obrada 35 minutes
Ukupno vreme 50 minutes
Broj osoba 6 osoba

Sastojci

  • 4 komada jaja
  • 4 šoljice kukuruznog brašna
  • 2 šoljice belog brašna
  • 2 šoljice ulja
  • 2,5 šoljice mleka
  • soli malo
  • 1 kesica praška za pecivo
  • 400 gr. sira

Uputstvo za pripremu

  1. Belanca odvojiti od žumanca. Sa malo soli umutiti ih u čvrst sneg. Posebno umutiti žumanca sa mlekom i uljem, te dodati prašak za pecivo, kukuruzno i belo brašno. Sastojke umutiti mikserom da bi se dobila ujednačena smesa. Sira izmrviti , dodati u masu za testo, a na kraju dodati sneg od belanaca. Polako promešati varjačom. Odgovarajuću tepsiju pouljiti i posuti brašnom a potom sipati smesu za projaru. Peći u zagrejanoj rerni na 200C dok ne porumeni.

Pročitajte još:

Ukoliko vas interesuju svi naši recepti, kliknite na link: RECEPTI. Zbirke najboljih recepata naših saradnika nalaze se u sekciji kuvar, ukoliko želite više da pročitate, klikinte na link: KUVAR. Ukoliko želite da pogledate našu naslovnu stranu, kliknite na link: RECEPTI I KUVAR ONLINE homepage.

Ne propustite nijedan recept – Recepti i kuvar online na Facebook-u. Ostanite u toku, pratite Recepti i Kuvar twitter obaveštenja!

 

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena.