Projara.
Projara – Ljiljana Stanković – Recepti i Kuvar online
Projara.
- 4 komada jaja
- 4 šoljice kukuruznog brašna
- 2 šoljice belog brašna
- 2 šoljice ulja
- 2,5 šoljice mleka
- soli (malo)
- 1 kesica praška za pecivo
- 400 gr. sira
- Belanca odvojiti od žumanca. Sa malo soli umutiti ih u čvrst sneg. Posebno umutiti žumanca sa mlekom i uljem, te dodati prašak za pecivo, kukuruzno i belo brašno. Sastojke umutiti mikserom da bi se dobila ujednačena smesa. Sira izmrviti , dodati u masu za testo, a na kraju dodati sneg od belanaca. Polako promešati varjačom. Odgovarajuću tepsiju pouljiti i posuti brašnom a potom sipati smesu za projaru. Peći u zagrejanoj rerni na 200C dok ne porumeni.
Pročitajte još:
Ukoliko vas interesuju svi naši recepti, kliknite na link: RECEPTI. Zbirke najboljih recepata naših saradnika nalaze se u sekciji kuvar, ukoliko želite više da pročitate, klikinte na link: KUVAR. Ukoliko želite da pogledate našu naslovnu stranu, kliknite na link: RECEPTI I KUVAR ONLINE homepage.
Ne propustite nijedan recept – Recepti i kuvar online na Facebook-u. Ostanite u toku, pratite Recepti i Kuvar twitter obaveštenja!