Prokelj sa slaninom – Zuzana Grnja

0

Prokelj sa slaninom – Zuzana Grnja

Prokelj sa slaninom – pravi izbor za ručak ili večeru…

Ne propustite ni jedan recept – Recepti i kuvar online na Facebook-u. Ostanite u toku, pratite Recepti i Kuvar twitter obaveštenja!

Prokelj sa slaninom - Zuzana Grnja - Recepti i Kuvar online
Štampanje

Prokelj sa slaninom – Zuzana Grnja

Vreme pripreme 5 minutes
Termicka obrada 25 minutes
Ukupno vreme 30 minutes
Broj osoba 1

Sastojci

  • 1 kg prokelja
  • 150 gr hamburške slanine
  • 2 - 3 šargarepe
  • 1 glavica crnog luka
  • 2 čena belog luka
  • 1,5 dl vode
  • so
  • biber
  • suvi biljni začin

Uputstvo za pripremu

  1. Prokelj dobro oprati pod mlazom vode pa iseci na polovine a sargarepu na kolutove. Crni i beli luk sitno iseckati.
  2. Slaninu iseci na kockice i proprziti oko 5 minuta ili dok blago ne porumeni.
  3. Smanjiti temperaturu pa dodati prokelj, sargarepu, obe vrste luka i zaciniti.
  4. Poklopiti i kuvati na tihoj vatri uz povremeno mesanje oko 20 minuta ili dok prokelj ne omeksa. Sluziti sa pomfritom.

Preporučujemo Članci ovog autora

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena.