Prokelj sa slaninom – Zuzana Grnja
Prokelj sa slaninom – pravi izbor za ručak ili večeru…
Ne propustite ni jedan recept – Recepti i kuvar online na Facebook-u. Ostanite u toku, pratite Recepti i Kuvar twitter obaveštenja!
Prokelj sa slaninom – Zuzana Grnja
- 1 kg prokelja
- 150 gr hamburške slanine
- 2 – 3 šargarepe
- 1 glavica crnog luka
- 2 čena belog luka
- 1,5 dl vode
- so
- biber
- suvi biljni začin
- Prokelj dobro oprati pod mlazom vode pa iseci na polovine a sargarepu na kolutove. Crni i beli luk sitno iseckati.
- Slaninu iseci na kockice i proprziti oko 5 minuta ili dok blago ne porumeni.
- Smanjiti temperaturu pa dodati prokelj, sargarepu, obe vrste luka i zaciniti.
- Poklopiti i kuvati na tihoj vatri uz povremeno mesanje oko 20 minuta ili dok prokelj ne omeksa. Sluziti sa pomfritom.