Prolećna pogača – Vesna Marošanin

Prolećna pogača.

Prolećna pogača, sastojci:

  • 2 šolje brašna
  • 1 šolja kefira ili jogurta
  • 1/2 šolje ulja (mera za sve je šolja zapremine 250 ml)
  • pola kašičice soda-bikarbone+pola kašičice praška za pecivo
  • so, biber
  • povrće

Prolećna pogača, priprema:

  • Zamesiti testo, razvući ga u željeni oblik.
  • Površinu testa premazati uljem, posuti krupnu so i ređati povrće.
  • Peći u prethodno zagrejanoj rerni, dok pogača ne krene da menja boju.

Vesna Marošanin

 

Podeli

Pošalji ovaj recept nekome ko voli da kuva, nakome kome ćeš da spremaš ovo jelo ili nekome ko želiš da ga spremi za tebe! Podeli hranu sa drugima, uživaj sa prijateljima.

Prolećna pogača – Vesna Marošanin

Povezane teme
Najnovije

Grilovana piletina marinirana u slatkom i pikantnom sosu od ananasa

Danas ti predstavljam recept za ukusnu i egzotiču piletinu sa ananasom. Slatko, slano, lepljivo i prosto neodoljivo – ovo jelo će te oduševiti na...

Oceni recept i napiši komentar

Molimo unesi komentar
Molimo unesi tvoje ima ovde

Najspremanije

Čokoladni fil za tortu

Kada pravite Čokoladni fil za tortu, čokoladu uvek topite na pari, nikako na direktnom plamenu, a pre topljenja što više je izlomite i izmrvite.

Dinstana zelena boranija

Dinstana zelena boranija je tradicionalni recept mediteranske kuhinje. U Grčkoj, ovo jelo nazivaju Fasolakia.

Kolač sa džemom od kajsija – Medenjaci

Kolač sa džemom od kajsija se brzo sprema i sastojke obično imate u kući. Može se napraviti i posni, pa je zgodan za svaku priliku.