Prolećne rolnice – Dragana Skular

Prolećne rolnice – Dragana Skular

Prolećne rolnice – hrskave, ukusne prolećne rolnice… sa finim umakom…

Ne propustite nijedan recept – Recepti i kuvar online na Facebook-u. Ostanite u toku,pratite Recepti i Kuvar twitter obaveštenja!

 

Prolećne rolnice – Dragana Skular

Prolećne rolnice – hrskave, ukusne prolećne rolnice… sa finim umakom…

  • Jedno pakovanje kora za pitu
  • 200 gr. mlevenog mesa
  • 200 gr. šampinjona
  • 1 mala tikvica
  • 1 paprika
  • 3 mlada luka
  • 150 gr. karfiola
  • 150 gr. kupusa
  • 3 šargarepe
  • 2 kašike soja sosa
  • so
  • biber
  • ulje za prženje.

Potrebni sastojci za sos:

  • 2 kašike kečapa
  • 1 kašičica ravnašećera u prahu
  • sok od pola limuna
  • 3 kašike soja sosa
  • na vrh noža ljuta začinska paprika.
  1. Svo povrće iseckajte na štapiće.
  2. Na malo ulja pržite prvo luk i meso, pa dodajte šargarepu, zatim šampinjone, kupus, tikvice, papriku, karfiol, soja sos, so i biber.
  3. Pržite dok sva tečnost ne ispari.
  4. Ostaviti da se ohladi.
  5. Koru postavite tako da duža stranabude ka vama, pa je presecite vertikalno.
  6. Dobićete dve dugačke trake.
  7. Na donjoj ivici trake stavite fil, savijte sa leve i desne strane koru na 2 cm, i uvijte rolnicu, a gornju ivicu rolnice premažite vodom da bi se testo zalepilo.
  8. Pržite na dubokom ulju koje ste zagrejali na srednjoj temperaturi.
  9. Rolnice možete da cedite na žici od rerne koju ste stavili u pleh, pa ih nakon toga prebacite na papirni ubrus.
  10. Videćete da nisu masne.
  11. Vodite računa da ulje bude dobro zagrejano, jer ako nije, rolnice će upiti dosta ulja.
  12. Sos se priprema vrlo jednostavno: iscedite sok od pola limuna, pomećajte ga sa šećerom, dodajte soja sos i kečap, malo ljute aleve paprike i to je sve.

Podeli

Pošalji ovaj recept nekome ko voli da kuva, nakome kome ćeš da spremaš ovo jelo ili nekome ko želiš da ga spremi za tebe! Podeli hranu sa drugima, uživaj sa prijateljima.

Prolećne rolnice – Dragana Skular

Povezane teme
Najnovije

Grilovana piletina marinirana u slatkom i pikantnom sosu od ananasa

Danas ti predstavljam recept za ukusnu i egzotiču piletinu sa ananasom. Slatko, slano, lepljivo i prosto neodoljivo – ovo jelo će te oduševiti na...

Oceni recept i napiši komentar

Molimo unesi komentar
Molimo unesi tvoje ima ovde

Najspremanije

Čokoladni fil za tortu

Kada pravite Čokoladni fil za tortu, čokoladu uvek topite na pari, nikako na direktnom plamenu, a pre topljenja što više je izlomite i izmrvite.

Dinstana zelena boranija

Dinstana zelena boranija je tradicionalni recept mediteranske kuhinje. U Grčkoj, ovo jelo nazivaju Fasolakia.

Kolač sa džemom od kajsija – Medenjaci

Kolač sa džemom od kajsija se brzo sprema i sastojke obično imate u kući. Može se napraviti i posni, pa je zgodan za svaku priliku.