Prolećne rolnice – Dragana Skular

0

Prolećne rolnice – Dragana Skular

Prolećne rolnice – hrskave, ukusne prolećne rolnice… sa finim umakom…

Ne propustite nijedan recept – Recepti i kuvar online na Facebook-u. Ostanite u toku,pratite Recepti i Kuvar twitter obaveštenja!

Prolećne rolnice - Dragana Skular | Recepti & Kuvar Online - Šta da kuvam danas?
Štampanje

Prolećne rolnice – Dragana Skular

Prolećne rolnice - hrskave, ukusne prolećne rolnice... sa finim umakom...
Vreme pripreme 25 minutes
Termicka obrada 30 minutes
Ukupno vreme 55 minutes
Broj osoba 6 osoba

Sastojci

  • Jedno pakovanje kora za pitu
  • 200 gr. mlevenog mesa
  • 200 gr. šampinjona
  • 1 mala tikvica
  • 1 paprika
  • 3 mlada luka
  • 150 gr. karfiola
  • 150 gr. kupusa
  • 3 šargarepe
  • 2 kašike soja sosa
  • so
  • biber
  • ulje za prženje.

Potrebni sastojci za sos:

  • 2 kašike kečapa
  • 1 kašičica ravnašećera u prahu
  • sok od pola limuna
  • 3 kašike soja sosa
  • na vrh noža ljuta začinska paprika.

Uputstvo za pripremu

  1. Svo povrće iseckajte na štapiće.
  2. Na malo ulja pržite prvo luk i meso, pa dodajte šargarepu, zatim šampinjone, kupus, tikvice, papriku, karfiol, soja sos, so i biber.
  3. Pržite dok sva tečnost ne ispari.
  4. Ostaviti da se ohladi.
  5. Koru postavite tako da duža stranabude ka vama, pa je presecite vertikalno.
  6. Dobićete dve dugačke trake.
  7. Na donjoj ivici trake stavite fil, savijte sa leve i desne strane koru na 2 cm, i uvijte rolnicu, a gornju ivicu rolnice premažite vodom da bi se testo zalepilo.
  8. Pržite na dubokom ulju koje ste zagrejali na srednjoj temperaturi.
  9. Rolnice možete da cedite na žici od rerne koju ste stavili u pleh, pa ih nakon toga prebacite na papirni ubrus.
  10. Videćete da nisu masne.
  11. Vodite računa da ulje bude dobro zagrejano, jer ako nije, rolnice će upiti dosta ulja.
  12. Sos se priprema vrlo jednostavno: iscedite sok od pola limuna, pomećajte ga sa šećerom, dodajte soja sos i kečap, malo ljute aleve paprike i to je sve.

Preporučujemo Članci ovog autora

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena.