Prolećne rolnice – Dragana Skular
Prolećne rolnice – hrskave, ukusne prolećne rolnice… sa finim umakom…
Ne propustite nijedan recept – Recepti i kuvar online na Facebook-u. Ostanite u toku,pratite Recepti i Kuvar twitter obaveštenja!
Prolećne rolnice – Dragana Skular
Prolećne rolnice – hrskave, ukusne prolećne rolnice… sa finim umakom…
- Jedno pakovanje kora za pitu
- 200 gr. mlevenog mesa
- 200 gr. šampinjona
- 1 mala tikvica
- 1 paprika
- 3 mlada luka
- 150 gr. karfiola
- 150 gr. kupusa
- 3 šargarepe
- 2 kašike soja sosa
- so
- biber
- ulje za prženje.
Potrebni sastojci za sos:
- 2 kašike kečapa
- 1 kašičica ravnašećera u prahu
- sok od pola limuna
- 3 kašike soja sosa
- na vrh noža ljuta začinska paprika.
- Svo povrće iseckajte na štapiće.
- Na malo ulja pržite prvo luk i meso, pa dodajte šargarepu, zatim šampinjone, kupus, tikvice, papriku, karfiol, soja sos, so i biber.
- Pržite dok sva tečnost ne ispari.
- Ostaviti da se ohladi.
- Koru postavite tako da duža stranabude ka vama, pa je presecite vertikalno.
- Dobićete dve dugačke trake.
- Na donjoj ivici trake stavite fil, savijte sa leve i desne strane koru na 2 cm, i uvijte rolnicu, a gornju ivicu rolnice premažite vodom da bi se testo zalepilo.
- Pržite na dubokom ulju koje ste zagrejali na srednjoj temperaturi.
- Rolnice možete da cedite na žici od rerne koju ste stavili u pleh, pa ih nakon toga prebacite na papirni ubrus.
- Videćete da nisu masne.
- Vodite računa da ulje bude dobro zagrejano, jer ako nije, rolnice će upiti dosta ulja.
- Sos se priprema vrlo jednostavno: iscedite sok od pola limuna, pomećajte ga sa šećerom, dodajte soja sos i kečap, malo ljute aleve paprike i to je sve.