Recepti, vesti, saveti i online magazin. Svi recepti na jednom mestu

Prolećni leptir – palačinke – Suzana Mitić

0

Prolećni leptir – palačinke – Suzana Mitić

Prolećni leptir – sočne i mekane palačinke za dobar dan.

Pročitajte još:

Ukoliko vas interesuju svi naši recepti, kliknite na link: RECEPTI. Zbirke najboljih recepata naših saradnika nalaze se u sekciji kuvar, ukoliko želite više da pročitate, klikinte na link: KUVAR. Ukoliko želite da pogledate našu naslovnu stranu, kliknite na link: RECEPTI I KUVAR ONLINE homepage. Ukoliko želite da pogledate sve recepte iz kategorije Palačinke, kliknite na link: PALAČINKE RECEPT.

Ne propustite ni jedan recept – Recepti i kuvar online na Facebook-u. Ostanite u toku, pratite Recepti i Kuvar twitter obaveštenja!

 

Prolećni leptir - palačinke - Suzana Mitić - Recepti i Kuvar online
Štampanje

Prolećni leptir – palačinke – Suzana Mitić

Prolećni leptir - sočne i mekane palačinke za dobar dan.
Vreme pripreme 1 hour 5 minutes
Termicka obrada 1 hour 5 minutes
Ukupno vreme 2 hours 10 minutes
Broj osoba 4 porcije

Sastojci

Sastojci za testo

  • 2 jaja
  • 5 kasika ulja
  • 2 dl mleka
  • 1 dl kisele vode
  • 150 gr brasna
  • malosoli

Sastojci za fil

  • 150 gr kecapa
  • 200 gr suve slaninice
  • 150 gr kackavalja
  • maloorigana

Za dekoraciju

  • 2 manjerotkvice
  • malokecapa

Uputstvo za pripremu

Priprema testa za palacinke

  1. Odvojiti belanca od zumanca.
  2. Belanca umutiti u cvrs sneg pa dodati zumanca i sve ostale sastojke.
  3. Sve zajedno mutiti mikserom.
  4. Palacinke isprziti na uobicajen nacin sa obe strane.

Priprema fila za palacinke

  1. Slaninicu iseci na krupnije kockice.
  2. kackavalj izrendati.
  3. Na svaku palacinku naneti po zelji kecapa,iseckanu slaninicu i posuti rendanim kackavaljem.
  4. Motati palacinke po zelji.
  5. Dekorisati rotkvicama i kecapom.
  6. Prijatno.

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena.