Prolećni leptir – palačinke – Suzana Mitić
Prolećni leptir – sočne i mekane palačinke za dobar dan.
Pročitajte još:
Ukoliko vas interesuju svi naši recepti, kliknite na link: RECEPTI. Zbirke najboljih recepata naših saradnika nalaze se u sekciji kuvar, ukoliko želite više da pročitate, klikinte na link: KUVAR. Ukoliko želite da pogledate našu naslovnu stranu, kliknite na link: RECEPTI I KUVAR ONLINE homepage. Ukoliko želite da pogledate sve recepte iz kategorije Palačinke, kliknite na link: PALAČINKE RECEPT.
Ne propustite ni jedan recept – Recepti i kuvar online na Facebook-u. Ostanite u toku, pratite Recepti i Kuvar twitter obaveštenja!
Prolećni leptir – palačinke – Suzana Mitić
Prolećni leptir – sočne i mekane palačinke za dobar dan.
Sastojci za testo
- 2 jaja
- 5 kasika ulja
- 2 dl mleka
- 1 dl kisele vode
- 150 gr brasna
- malosoli
Sastojci za fil
- 150 gr kecapa
- 200 gr suve slaninice
- 150 gr kackavalja
- maloorigana
Za dekoraciju
- 2 manjerotkvice
- malokecapa
Priprema testa za palacinke
- Odvojiti belanca od zumanca.
- Belanca umutiti u cvrs sneg pa dodati zumanca i sve ostale sastojke.
- Sve zajedno mutiti mikserom.
- Palacinke isprziti na uobicajen nacin sa obe strane.
Priprema fila za palacinke
- Slaninicu iseci na krupnije kockice.
- kackavalj izrendati.
- Na svaku palacinku naneti po zelji kecapa,iseckanu slaninicu i posuti rendanim kackavaljem.
- Motati palacinke po zelji.
- Dekorisati rotkvicama i kecapom.
- Prijatno.