Prolećni leptir – palačinke – Suzana Mitić

Prolećni leptir – palačinke – Suzana Mitić

Prolećni leptir – sočne i mekane palačinke za dobar dan.

Pročitajte još:

Ukoliko vas interesuju svi naši recepti, kliknite na link: RECEPTI. Zbirke najboljih recepata naših saradnika nalaze se u sekciji kuvar, ukoliko želite više da pročitate, klikinte na link: KUVAR. Ukoliko želite da pogledate našu naslovnu stranu, kliknite na link: RECEPTI I KUVAR ONLINE homepage. Ukoliko želite da pogledate sve recepte iz kategorije Palačinke, kliknite na link: PALAČINKE RECEPT.

Ne propustite ni jedan recept – Recepti i kuvar online na Facebook-u. Ostanite u toku, pratite Recepti i Kuvar twitter obaveštenja!

 

 

Prolećni leptir – palačinke – Suzana Mitić

Prolećni leptir – sočne i mekane palačinke za dobar dan.

Sastojci za testo

  • 2 jaja
  • 5 kasika ulja
  • 2 dl mleka
  • 1 dl kisele vode
  • 150 gr brasna
  • malosoli

Sastojci za fil

  • 150 gr kecapa
  • 200 gr suve slaninice
  • 150 gr kackavalja
  • maloorigana

Za dekoraciju

  • 2 manjerotkvice
  • malokecapa

Priprema testa za palacinke

  1. Odvojiti belanca od zumanca.
  2. Belanca umutiti u cvrs sneg pa dodati zumanca i sve ostale sastojke.
  3. Sve zajedno mutiti mikserom.
  4. Palacinke isprziti na uobicajen nacin sa obe strane.

Priprema fila za palacinke

  1. Slaninicu iseci na krupnije kockice.
  2. kackavalj izrendati.
  3. Na svaku palacinku naneti po zelji kecapa,iseckanu slaninicu i posuti rendanim kackavaljem.
  4. Motati palacinke po zelji.
  5. Dekorisati rotkvicama i kecapom.
  6. Prijatno.

Podeli

Pošalji ovaj recept nekome ko voli da kuva, nakome kome ćeš da spremaš ovo jelo ili nekome ko želiš da ga spremi za tebe! Podeli hranu sa drugima, uživaj sa prijateljima.

Prolećni leptir – palačinke – Suzana Mitić

Povezane teme
Najnovije

Ukusna kašica od kelja koju će beba obožavati

Kelj je jedno od mojih omiljenih lisnatih povrća jer ga je lako dodati u hranu za bebe. U kombinaciji sa drugim zdravim sastojcima kao...

Grilovana piletina marinirana u slatkom i pikantnom sosu od ananasa

Danas ti predstavljam recept za ukusnu i egzotiču piletinu sa ananasom. Slatko, slano, lepljivo i prosto neodoljivo – ovo jelo će te oduševiti na...

Oceni recept i napiši komentar

Molimo unesi komentar
Molimo unesi tvoje ima ovde

Najspremanije

Čokoladni fil za tortu

Kada pravite Čokoladni fil za tortu, čokoladu uvek topite na pari, nikako na direktnom plamenu, a pre topljenja što više je izlomite i izmrvite.

Dinstana zelena boranija

Dinstana zelena boranija je tradicionalni recept mediteranske kuhinje. U Grčkoj, ovo jelo nazivaju Fasolakia.

Kolač sa džemom od kajsija – Medenjaci

Kolač sa džemom od kajsija se brzo sprema i sastojke obično imate u kući. Može se napraviti i posni, pa je zgodan za svaku priliku.