"Prolećni muzički karavan" mini turneja Dečje filharmonije

Dečja filharmonija nastavlja mini turneju po gradovima Srbije pod nazivom “Prolećni muzički karavan”.

Nakon Sombora koji je kao prvi grad prepoznao važnost promovisanja muzičkog obrazovanja i uživanja u muzici kao jednog od važnih elemenata zdravog odrastanja svakog deteta- vredni mladi virtuozi Dečje filharmonije ponovo kreću na put i u petak 11.05. će održati koncert u Pirotu.

Кoncert u Pirotu se realizuje zahvaljujući podršci grada Pirota u saradnji sa Domom kulture Pirot i Muzičkom školom Dr Dragutin Gostuški, te uz finansijsku pomoć kompanije Esensa koja je prepoznala neophodnost podrške projektima kulture.

Dirigent je čuveni profesor Ljubiša Jovanović sa kojim mladi muzičari Dečje filharmonije već dve godine pune Sava  centar na tradicionalnom novogodišnjem koncertu i koji je Dečju filharmonju 2017. vodio u Sarajevu na maestralnim koncertima koji su obeležili muzičku jesen u tom gradu, što je doprinelo daljoj izgradnji regionalnog karaktera orkestra Dečje filharmonije.

Publika u Pirotu će sada biti u prilici da uživa u bogatom i raznovrsnom programu koji svakog decembra u beogradskom Sava centru izaziva oduševljenje mnogobrojne publike i obožavalaca Dečje filharmonije. Ova svojevrsna muzička pirotska poslastica će biti kombinacija dela raznih poznatih kompozitora kao i popularne filmske muzike po kojoj je Dečija filharmonija takođe poznata među svojom vernom publikom. Svoje solističke tačke će na ovoj prolećnoj turneju imati: Anja Rađenović, violončelo, Tijana Nikolić i Jana Jakovljević, violine, Aljoša Jovanović i Nebojša Brkić, Miloš Šakić i Vuk Mijatić, tromboni, Tara Laban, violina, Nikola Nejčev, viola, Anja Rađenović, violončelo,Teodor Blagojević  i Nikola Radić i Jana Jakovljević, violina.

"Prolećni muzički karavan" mini turneja Dečje filharmonije
“Prolećni muzički karavan” mini turneja Dečje filharmonije

Osnivač Dečje filharmonije je Fondacije Deca Deci http://www.decadeci.com/ koja već jedanaestu godinu podržava rad mladih i talentovanih muzičara. Nakon serije uspešnih projekata u Srbiji i regionu, mnogobrojnih koncerata među kojima se izdvajaju tradicionalni novogodišnji koncerti na Kolarcu a od pre dve godine i u čuvenom Sava centru – Fondacija Deca Deci je od aprila započela realizaciju mini turneje po gradovima Srbije pod nazivom „Prolećni muzički karavan“. Ovim projektom Dečja filharmonija i Fondacija „Deca Deci“ žele da nastupima u gradovima Srbije poboljšaju kulturnu razmenu i iniciraju druženje mlađih generacija, a da ujedno svojim atraktivnim koncertima doprinesu popularizaciji klasične muzike među mlađom publikom. Turneja je osmišljena kao projekat u kome će deca, članovi orkestra Dečje filharmonije, odmah po dolasku u grad i izlasku iz autobusa izvesti mini koncert na otvorenom u gradu domaćinu nakon čega bi profesori trebalo da u jednoj od muzičkih škola izvrše proveru kandidata prijavljenih na konkurs za prijem novih članova u orkestar Dečje filharmonije. Kao kruna posete svakom gradu je planiran koncert u večernjim satima u trajanju od 60 min. Na koncertima će nastupati orkestar Dečje filharmonije od 50 članova pod dirigentskom palicom našeg proslavljenog profesora i flautiste Ljubiše Jovanovića a na repertoaru su pored popularne klasike, Štrausa, Ofenbaha, Betovena, Baha  uvek i muzika iz filmskih hitova, kao i neke tradicionalne pesme.

Saopštenje za medije: Nord Communications, Vanja Kovačev

Pročitajte još:

Najbolji recepti na Android aplikaciji za vaš mobilni telefon ili tablet!

Portal Recepti i Kuvar online je svrstan u TOP 50 sajtova u Srbiji!

Ukoliko vas interesuju svi naši recepti, kliknite na link: RECEPTI. Zbirke najboljih recepata naših saradnika nalaze se u sekciji kuvar, ukoliko želite više da pročitate, klikinte na link: KUVAR. Ukoliko želite da pogledate našu naslovnu stranu, kliknite na link: RECEPTI I KUVAR ONLINE homepage.

Ne propustite nijedan recept – Recepti i kuvar online na Facebook-u. Ostanite u toku, pratite Recepti i Kuvar twitter obaveštenja!