Prstići sa bundevom.
Prstići sa bundevom, sastojci:
- 700 g brašna,
- 400 g pirea od bundeve,
- 200 ml mlakog mleka,
- 42 g svežeg kvasca,
- 2 kašičice soli,
- 1 kašičica šećera,
- 100 g margarina,
Prstići sa bundevom, priprema:
- Bundevu ispeći u rerni, prohladiti pa ispasirati.
- U toplo mleko izmrviti kvasac, dodati šećer i kašiku brašna, pa ostaviti da nadođe.
- Polovinu od potrebne količine brašna staviti u posudu za mešanje, dodati nadošli kvasac, pire od bundeve i so. Umesiti mekše, glatko testo, postepeno dodajući preostalu količinu brašna. Ostaviti testo da naraste na toplom mestu.
- Premesiti testo i podeliti ga na dva dela. Od prvog dela testa kidati male parčiće, razvlačiti oklagijom, motati u kiflicu, pri kraju motanja iceckati na trakice i formirati kiflu.
- Podmazati tepsiju, pa ređati kiflice, na svaku kiflicu staviti malo margarina, rernu zagrejati na 180 stepeni i peći kiflice.
- Od drugog dela testa pravite čokoladne kiflice.
- Za ove kiflice potrebno vam je još 100 g čokolade i limun šećer u prahu za posipanje.
- Postupak je isti: razvući testo, pa na vrh testa staviti parče čokolade, motati, pa pri kraju motanja testo iseckati i umotati.
- Rernu zagrejati na 180 stepeni, tepsiju podmazati, pa ređati kiflice i na svaku kiflicu staviti malo margarina i peći.
Gotove kiflice posuti limun šećerom u prahu, prelep je.
Verica Poznanović
PROČITAJ: GDE MOŽE DA SE KUPI KNJIGA TRADICIONALNI RECEPTI DOMAĆE SRPSKE KUHINJE?
Pročitajte još:
Portal Recepti i Kuvar online je svrstan u TOP 50 sajtova u Srbiji!
Ukoliko vas interesuju svi naši recepti, kliknite na link: RECEPTI. Zbirke najboljih recepata naših saradnika nalaze se u sekciji kuvar, ukoliko želite više da pročitate, klikinte na link: KUVAR. Ukoliko želite da pogledate našu naslovnu stranu, kliknite na link: RECEPTI I KUVAR ONLINE homepage.
Ne propustite nijedan recept – Recepti i kuvar online na Facebook-u. Ostanite u toku, pratite Recepti i Kuvar twitter obaveštenja!