Prvoaprilska šala – recept za slomljena jaja

Danas je 1. april, koji se u mnogim zemljama obeležava kao dan šale. Tog dana smišljaju se najveće gluposti i ludosti, kako bi se iznenadili članovi porodice ili prijatelji. Poznati uzvik, posle izvedene šalje je „Aprilili“, i sigurno je svakom od nas, bar jednom u životu, nametnuo zaključak da smo prevareni na dan šale.

Ako govorimo o receptima i pripremi hrane, razni su načini kako prevariti naše najdraže. Jela sa izgledom mesa, a bez mesa, kolači u obliku pizza, takosi od – sladoleda… Dajte mašti na volju i svi će biti iznenađeni, sigurno.

Mi smo se, ovaj put, opredelili za recept za slomljena jaja. Izgleda jako efektno, i sigurno će izazvati iznenađenje svakoga, ko ih ugleda…

Image courtesy of Cake Central
Image courtesy of Cake Central

Kolač se pravi od bele čokolade i pudinga od limuna. Od bele čokolade se napravi kora za jaja, a od pudinga od limuna naprave se žumanca… Naravno, ova „žumanca“ treba malo dodatno obojiti prehrambenom žutom bojom i zasjajiti nekim uljanim premazom, radi realističnijeg izgleda. Iznenađujuće, zar ne?

Podeli

Pošalji ovaj recept nekome ko voli da kuva, nakome kome ćeš da spremaš ovo jelo ili nekome ko želiš da ga spremi za tebe! Podeli hranu sa drugima, uživaj sa prijateljima.

Prvoaprilska šala – recept za slomljena jaja

Povezane teme
Najnovije

Grilovana piletina marinirana u slatkom i pikantnom sosu od ananasa

Danas ti predstavljam recept za ukusnu i egzotiču piletinu sa ananasom. Slatko, slano, lepljivo i prosto neodoljivo – ovo jelo će te oduševiti na...

Oceni recept i napiši komentar

Molimo unesi komentar
Molimo unesi tvoje ima ovde

Najspremanije

Čokoladni fil za tortu

Kada pravite Čokoladni fil za tortu, čokoladu uvek topite na pari, nikako na direktnom plamenu, a pre topljenja što više je izlomite i izmrvite.

Dinstana zelena boranija

Dinstana zelena boranija je tradicionalni recept mediteranske kuhinje. U Grčkoj, ovo jelo nazivaju Fasolakia.

Kolač sa džemom od kajsija – Medenjaci

Kolač sa džemom od kajsija se brzo sprema i sastojke obično imate u kući. Može se napraviti i posni, pa je zgodan za svaku priliku.