Pržena pileća džigerica.
Pržena pileća džigerica – Slađana Bokić – Recepti i Kuvar online
Pržena pileća džigerica.
- 600 gr pileće džigerice
- 2 glavice crnog luka
- brašno (po potrebi)
- suvi biljni začin (po ukusu)
- ulje (po potrebi)
- Pileću džigericu operite i prosušite a zatim je začinite vegetom. Svaki komad džigerice dobro uvaljajte u brašno i ređajte u dobro osušeni tiganj u koji ste prethodno sipali ulje da prekrije dno.
- Najbitnije je da se džigerica ređa direktno na hladno ulje. U prostore između džigerice i preko nje poređajte crni luk isečen na krupnije komade.
- Tiganj poklopite, stavite na ringlu pa tek onda uključite.
- Kada se ulje zagreje i džigerica počne da se prži sačekajte 5 minuta a zatim okrenitekomade džigerice.
- Postupak ponavljajte na svakih 5 minuta dok džigerica ne bude gotova. Potrebno je dvadesetak minuta da se prži. Kada je gotovo servirajte na tanjir i služite uz prilog po želji.
Pročitajte još:
Portal Recepti i Kuvar online je svrstan u TOP 50 sajtova u Srbiji!
Ukoliko vas interesuju svi naši recepti, kliknite na link: RECEPTI. Zbirke najboljih recepata naših saradnika nalaze se u sekciji kuvar, ukoliko želite više da pročitate, klikinte na link: KUVAR. Ukoliko želite da pogledate našu naslovnu stranu, kliknite na link: RECEPTI I KUVAR ONLINE homepage.
Ne propustite nijedan recept – Recepti i kuvar online na Facebook-u. Ostanite u toku, pratite Recepti i Kuvar twitter obaveštenja!