Pržena pileća džigerica – Slađana Bokić

Pržena pileća džigerica.

Pržena pileća džigerica - Slađana Bokić - Recepti i Kuvar online
Pržena pileća džigerica – Slađana Bokić – Recepti i Kuvar online

Pržena pileća džigerica – Slađana Bokić – Recepti i Kuvar online

Pržena pileća džigerica.

  • 600 gr pileće džigerice
  • 2 glavice crnog luka
  • brašno (po potrebi)
  • suvi biljni začin (po ukusu)
  • ulje (po potrebi)
  1. Pileću džigericu operite i prosušite a zatim je začinite vegetom. Svaki komad džigerice dobro uvaljajte u brašno i ređajte u dobro osušeni tiganj u koji ste prethodno sipali ulje da prekrije dno.
  2. Najbitnije je da se džigerica ređa direktno na hladno ulje. U prostore između džigerice i preko nje poređajte crni luk isečen na krupnije komade.
  3. Tiganj poklopite, stavite na ringlu pa tek onda uključite.
  4. Kada se ulje zagreje i džigerica počne da se prži sačekajte 5 minuta a zatim okrenitekomade džigerice.
  5. Postupak ponavljajte na svakih 5 minuta dok džigerica ne bude gotova. Potrebno je dvadesetak minuta da se prži. Kada je gotovo servirajte na tanjir i služite uz prilog po želji.

Pročitajte još:

Portal Recepti i Kuvar online je svrstan u TOP 50 sajtova u Srbiji!

Ukoliko vas interesuju svi naši recepti, kliknite na link: RECEPTI. Zbirke najboljih recepata naših saradnika nalaze se u sekciji kuvar, ukoliko želite više da pročitate, klikinte na link: KUVAR. Ukoliko želite da pogledate našu naslovnu stranu, kliknite na link: RECEPTI I KUVAR ONLINE homepage.

Ne propustite nijedan recept – Recepti i kuvar online na Facebook-u. Ostanite u toku, pratite Recepti i Kuvar twitter obaveštenja!

Podeli

Pošalji ovaj recept nekome ko voli da kuva, nakome kome ćeš da spremaš ovo jelo ili nekome ko želiš da ga spremi za tebe! Podeli hranu sa drugima, uživaj sa prijateljima.

Pržena pileća džigerica – Slađana Bokić

Povezane teme
Najnovije

Grilovana piletina marinirana u slatkom i pikantnom sosu od ananasa

Danas ti predstavljam recept za ukusnu i egzotiču piletinu sa ananasom. Slatko, slano, lepljivo i prosto neodoljivo – ovo jelo će te oduševiti na...

Oceni recept i napiši komentar

Molimo unesi komentar
Molimo unesi tvoje ima ovde

Najspremanije

Čokoladni fil za tortu

Kada pravite Čokoladni fil za tortu, čokoladu uvek topite na pari, nikako na direktnom plamenu, a pre topljenja što više je izlomite i izmrvite.

Dinstana zelena boranija

Dinstana zelena boranija je tradicionalni recept mediteranske kuhinje. U Grčkoj, ovo jelo nazivaju Fasolakia.

Kolač sa džemom od kajsija – Medenjaci

Kolač sa džemom od kajsija se brzo sprema i sastojke obično imate u kući. Može se napraviti i posni, pa je zgodan za svaku priliku.