Pržena svinjska džigerica u paradajz sosu – ukusno!
Pržena svinjska džigerica u paradajz sosu – Slađana Bokić
Pržena svinjska džigerica u paradajz sosu – ukusno!
- 400 gr svinjska džigerica
- 1 komad crni luk
- 2 dl paradajz sos
- 2 kašike brašno
- 1 kašičica mlevena crvena paprika
- 0,5 komad paprika (sveže crvene)
- 1 komad kocka za supu
- ulje
- 1 kašika mešavina začina
- so
- crni biber (mleveni)
- Brašno pomešajte sa crvenom mlevenom paprikom.
- Džigericu isecite na parčad, uvaljajte u brašno te kratko propržite na ulju pa je izvadite na tanjir.
- Dolijte još ulja u tiganj pa propržite crni luk koji ste prethodno sitno iseckali.
- Dodajte crvenu svežu papriku isečenu na trake pa sve zajedno propržite. Dodajte paradajz sos i supu skuvanu od kocke.
- Vratite džigericu i ostavite da se krčka oko 40 minuta.
- Posolite, pobiberite i dodajte mešavinu začina.
- Služite dok je toplo uz bareni krompir.
Pročitajte još:
Ukoliko vas interesuju svi naši recepti, kliknite na link: RECEPTI. Zbirke najboljih recepata naših saradnika nalaze se u sekciji kuvar, ukoliko želite više da pročitate, klikinte na link: KUVAR. Ukoliko želite da pogledate našu naslovnu stranu, kliknite na link: RECEPTI I KUVAR ONLINE homepage. Ukoliko želite da pogledate sve recepte iz kategorije Jela od mesa, kliknite na link: JELA OD MESA.
Ne propustite nijedan recept – Recepti i kuvar online na Facebook-u. Ostanite u toku, pratite Recepti i Kuvar twitter obaveštenja!