Pržena svinjska džigerica u paradajz sosu – Slađana Bokić

Pržena svinjska džigerica u paradajz sosu – ukusno!

Pržena svinjska džigerica u paradajz sosu - Slađana Bokić - Recepti i Kuvar online
Pržena svinjska džigerica u paradajz sosu – Slađana Bokić – Recepti i Kuvar online

Pržena svinjska džigerica u paradajz sosu – Slađana Bokić

Pržena svinjska džigerica u paradajz sosu – ukusno!

  • 400 gr svinjska džigerica
  • 1 komad crni luk
  • 2 dl paradajz sos
  • 2 kašike brašno
  • 1 kašičica mlevena crvena paprika
  • 0,5 komad paprika (sveže crvene)
  • 1 komad kocka za supu
  • ulje
  • 1 kašika mešavina začina
  • so
  • crni biber (mleveni)
  1. Brašno pomešajte sa crvenom mlevenom paprikom.
  2. Džigericu isecite na parčad, uvaljajte u brašno te kratko propržite na ulju pa je izvadite na tanjir.
  3. Dolijte još ulja u tiganj pa propržite crni luk koji ste prethodno sitno iseckali.
  4. Dodajte crvenu svežu papriku isečenu na trake pa sve zajedno propržite. Dodajte paradajz sos i supu skuvanu od kocke.
  5. Vratite džigericu i ostavite da se krčka oko 40 minuta.
  6. Posolite, pobiberite i dodajte mešavinu začina.
  7. Služite dok je toplo uz bareni krompir.

Pročitajte još:

Ukoliko vas interesuju svi naši recepti, kliknite na link: RECEPTI. Zbirke najboljih recepata naših saradnika nalaze se u sekciji kuvar, ukoliko želite više da pročitate, klikinte na link: KUVAR. Ukoliko želite da pogledate našu naslovnu stranu, kliknite na link: RECEPTI I KUVAR ONLINE homepage. Ukoliko želite da pogledate sve recepte iz kategorije Jela od mesa, kliknite na link: JELA OD MESA.

Ne propustite nijedan receptRecepti i kuvar online na Facebook-u. Ostanite u toku, pratite Recepti i Kuvar twitter obaveštenja!

 

Podeli

Pošalji ovaj recept nekome ko voli da kuva, nakome kome ćeš da spremaš ovo jelo ili nekome ko želiš da ga spremi za tebe! Podeli hranu sa drugima, uživaj sa prijateljima.

Pržena svinjska džigerica u paradajz sosu – Slađana Bokić

Povezane teme
Najnovije

Grilovana piletina marinirana u slatkom i pikantnom sosu od ananasa

Danas ti predstavljam recept za ukusnu i egzotiču piletinu sa ananasom. Slatko, slano, lepljivo i prosto neodoljivo – ovo jelo će te oduševiti na...

Oceni recept i napiši komentar

Molimo unesi komentar
Molimo unesi tvoje ima ovde

Najspremanije

Čokoladni fil za tortu

Kada pravite Čokoladni fil za tortu, čokoladu uvek topite na pari, nikako na direktnom plamenu, a pre topljenja što više je izlomite i izmrvite.

Dinstana zelena boranija

Dinstana zelena boranija je tradicionalni recept mediteranske kuhinje. U Grčkoj, ovo jelo nazivaju Fasolakia.

Kolač sa džemom od kajsija – Medenjaci

Kolač sa džemom od kajsija se brzo sprema i sastojke obično imate u kući. Može se napraviti i posni, pa je zgodan za svaku priliku.