Pržena svinjska džigerica u paradajz sosu – Slađana Bokić

0

Pržena svinjska džigerica u paradajz sosu – ukusno!

Pržena svinjska džigerica u paradajz sosu - Slađana Bokić - Recepti i Kuvar online
Pržena svinjska džigerica u paradajz sosu – Slađana Bokić – Recepti i Kuvar online
Pržena svinjska džigerica u paradajz sosu - Slađana Bokić - Recepti i Kuvar online
Štampanje

Pržena svinjska džigerica u paradajz sosu – Slađana Bokić

Pržena svinjska džigerica u paradajz sosu - ukusno!
Obrok Ručak
Kuhinja Srpska/Srbijanska
Vreme pripreme 10 minutes
Termicka obrada 45 minutes
Ukupno vreme 55 minutes
Broj osoba 3 osobe

Sastojci

  • 400 gr svinjska džigerica
  • 1 komad crni luk
  • 2 dl paradajz sos
  • 2 kašike brašno
  • 1 kašičica mlevena crvena paprika
  • 0,5 komad paprika sveže crvene
  • 1 komad kocka za supu
  • ulje
  • 1 kašika mešavina začina
  • so
  • crni biber mleveni

Uputstvo za pripremu

  1. Brašno pomešajte sa crvenom mlevenom paprikom.
  2. Džigericu isecite na parčad, uvaljajte u brašno te kratko propržite na ulju pa je izvadite na tanjir.
  3. Dolijte još ulja u tiganj pa propržite crni luk koji ste prethodno sitno iseckali.
  4. Dodajte crvenu svežu papriku isečenu na trake pa sve zajedno propržite. Dodajte paradajz sos i supu skuvanu od kocke.
  5. Vratite džigericu i ostavite da se krčka oko 40 minuta.
  6. Posolite, pobiberite i dodajte mešavinu začina.
  7. Služite dok je toplo uz bareni krompir.

Pročitajte još:

Ukoliko vas interesuju svi naši recepti, kliknite na link: RECEPTI. Zbirke najboljih recepata naših saradnika nalaze se u sekciji kuvar, ukoliko želite više da pročitate, klikinte na link: KUVAR. Ukoliko želite da pogledate našu naslovnu stranu, kliknite na link: RECEPTI I KUVAR ONLINE homepage. Ukoliko želite da pogledate sve recepte iz kategorije Jela od mesa, kliknite na link: JELA OD MESA.

Ne propustite nijedan receptRecepti i kuvar online na Facebook-u. Ostanite u toku, pratite Recepti i Kuvar twitter obaveštenja!

 

Preporučujemo Članci ovog autora

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena.